Tuesday, 30 March 2010

HARI MALANG

sy sgt malang..
fail test jpj..
mls ckp byk..
mau tdo sehari..
sekian terima kasih..

PECAH REKOD

hari ni saya akan memecahkan rekod untuk tido awal.. belum pukul 12, tapi dah rase nk tido.. sgt pelik. dh berbulan2 tak tidor seawal ni.. mari pecahkan rekod TIDURRR.. grrr... x gempak pun rekod yang nak dipecahkan..

saya nk tido awal sebab saya ngantok dan saya malas mau pikir pasal test jpj esok. lbh baik tido dari pening layan rase cuak ni..dup dap dup dap... ZZZZzzzzzzzzzzzzzzzzz

Monday, 29 March 2010

MARI BERDOA

esok ade test jpj..
doakan saya..
harap2 dapat pegawai jpj yg baik hati..
harap2 lulus dengan cemerlang..
doa,doa dan terus berdoa..AMINNN...=)

MAJLIS PERTUNANGAN

seperti yang dijanjikan. meh jenguk2 sekitar majlis pertunangan.. jangan pelik kalau gambar tuan blog lebih banyak dari gambar orang yang bertunang. itu perkara harussss...

ramai yang pelik dan akan keluarkan reaksi mcm ni: ''anak sedare tunang??awalnye.. umur bape??" meh nk jwb. ank sedara sudah sama umur dgn tuan blog. sape yang tak tau umur tuan blog, nasib la..haha..

dan soalan ke2 yang diorang ni cbuk2 nak tanye.. ''anak sedara dah tunang, mak sedara bila lagi??'' hadoiii..korang2 suke tanye soalan ala2 melodi kn? tolong la paham. saya belaja lagi.relek r. kalau ada jodoh, saya kawin la..sabar ye makcik2,pakcik2,adik2,abang2,kakak2.. nak kawin nanti, saya buat press conference boleyy??


gambar sebelum majlis.. dah pakai cantik2, harus ambik gambar dulu supaya org tau anda ada henfon kamera.. riak abisss!!!


dh jd tunangan orang. jgn nak menggedik dah pasni dan tolong jadi ppuan rajin


anak sedara saya dgn emaknye aka kakak saya




tuan blog dengan anak sedara. gambar ni harus ada la kn?kn?


gambar selepas majlis selesai dan perot sudah kenyang. bila kenyang,memg kegembiraan terserlah di wajah.. haha

p/s--> perasan tak gambar tuan blog sume besar2. tang gambar orang yang bertunang, kecik2 pulak. nasib ko la kn..blog aku.gambar aku harus lagi besar..ahakss

HANTARAN

ehem2.. jangan terkejot tengok title entri kali ni. bukan nak cerita pasal hantaran tuan punya blog okey.. tapi hantaran anak sedara saye yang di'deko' oleh tuan blog..

saya sangat suka gubah menggubah ni. before dis, dah buat 4kali. 1st, mase kakak saya tunang(dis2008). 2nd, mase anak sedare tunang(jun2009). 3rd, mase kakak saye kawin(ogos2009) and 4th, abang angkat saya kawin(feb2010). semua tak letak dalam blog pun. so, air tangan yang ke5 ni, saje buat pendedahan eksklusif..ecehh.. mcm artis lak..

tak kesah la orang nak cakap cantik ke tak. kalau tak cantik, diam sudeyy. kalau cantik dan berminat, boleh hubungi tuan blog secepat mungkin ye.. ngeee.. tbe2 jadi blog bisnes pulak.


ni kain baju melayu utk lelaki. saya buat bentuk bunga. ade macam bunga tak??ke macam daun??hehe

sireh junjung.. walaupun dah zaman moden, tradisi jgn dilupakan


random--> 4per9 daripada hantaran

towel.. lipat2 masuk kotak biase jer..


sejadah.. mak saya cakap macam nenas terlebih masak..erkkk.. mak ni.. suke kutok tau

cukup la kn gambar hantaran.. malas dh nak cerita. next entry nanti cerita majlis pertunangan pulak..dadadididudu....=)

KISAH TRAGIS DI HAR! JAD!

hari rabu, 24 mac saye balik kg.smlm baru balik johor. sebab tu blog tidak dihapdate.

back to da topic, 24hb tu, saye keluar rumah pukul 10.30.tgu bas LAMBAT. sepatotnye 1.30 dah smpai segamat.next bas yang kene naik untuk balik rumah pukul 2..so, ngam2 la kn..


tapiii...nasib sangat malang. saye sampai segamat 2.1o minit.. bas dah jalan.depan mata lak tu.tak sempat nak tahan. tak sempat nak buat iklan mentos..huwaaaa.... salah saya ke sebab keluar rumah pukul 10.30. kenapa tak keluar pukul 10??(x kire!xnk ngaku salah.salah bas gak yang lambat..grrrr. ape punye orang taknak mengaku salah diri sendiri)

so, dengan terpaksa saye kene tunggu bas pukul 6..kene tunggu bas dari pukul 2.10 sampai pukul 6!!!memang sangat tragis okeyy!! kalau dah bosan menunggu, memang akan berlaku la aktiviti2 tak berfaedah.(jgn fikir bukan2)..lihat saje la gambar2 yang ada.cakap banyak pun tak gune.takde orang nak bace pun.=)



berbekalkan laptop dan henfon, ini la hasilnya..tadaaaa....
v
v
v
v
v
*****sesi meng'kurus'kan muke yang tak kurus*****

*****sesi meng'ayu'kan diri yang tak ayu*****

*****sesi meng'peace'kan diri yang tak peace menunggu bas.grrr*****


p/s: gambar yang diupload hanya 3per37.. lg 34 hanya berada di stor gambar je. aktiviti di lakukan di surau. kt surau tu hanya ada notis dilarang makan, minum dan tido je. takde pulak larangan meng'snap' gambar dan melepak..so, tak salah kn?kn?..
eee..ayat sgt jahat



Tuesday, 23 March 2010

24.YEARS.OLD

sempena ari jadian yang ke 24, pesanan untuk diri sendiri :


--> sila rajin kan diri menyiapkan psm
--> sila kurangkan tido sekaligus mengurangkan lemak2 yang terkumpul
--> sila aktifkan otak semula seperti hari2 muda
--> sila jangan selalu marah tak tentu pasal
--> sila jangan kuat merajuk dengan incik mat kool(tp arini merajuk gak)
--> sila jangan garang seperti harimau
--> sila kurangkan sensitip dan sensentap
--> sila kurangkan berfacebook
--> sila jangan main kafe world sehingga ayam berkokok di pagi hari
--> sila kurangkan membeli kasut(boleh ke buang tabiat ni?)



pesanan terakhir...

-->>sila semakin rajin menghapdate blog.. (ni bagus ke??)


baru separuh dari senarai. x larat dh nak taip. mata dah ngantok. hati dah tak tenteram. esok mahu balik kg. sambot besday ngan mak lg bes kot sebab ORANG TUUU sangat buzy dan xde mase nak sambot bday gf dia. malam ni pun dah tdo awal.sangat tak menggembirakan. (tibe2 airmata macam mintak izin nak keluar. sobbb...sobbbb)

Monday, 22 March 2010

P3n!ng L@L@t

3.45a.m.. x tdo lg?? masih mengadap koding2. jangan buat tanggapan bahawa saya budak rajin. ni bukan sebab rajin tapi sebab buat keje last minit!! padan muka kepada diri sendiri. (^__^)

bila mau siap ni??
rambot dah tergugur satu persatu(mungkin akan botak lagi seminggu)
otak sudah ting tong tang(mungkin perlu rehat aka tidur nyanyok eh nyenyak)
kepala sudah migrain berkali kali(mungkin dinding akan menjadi mangsa hentakan jika masalah berlarutan selama seminggu)
mata sudah kebas kobis(mungkin akan tambah power spek mate lagi seminggu)
tilam dan bantal sudah melambai-lambai(mungkin akan lari lintang pukang selama seminggu jika betul tilam dan bantal berbuat demikian)

jadi, ape lagi?? mari berblog bersama saya untuk menghilangkan simptom2 dinyatakan. sungguh poyosss ayat disitu!!

p/s : sila abaikan kebengongan tahap melampau di pagi hari. membuat entri tanpa hala tuju. sangat sadisss!!

Sunday, 21 March 2010

M!NGGU JAD!AN

minggu jadian?erkk?? pelik lak bunyinya. orang2 terdekat dan tersayang(ayat kipas, dengan harapan dapat apa yang dihajati..haha)mesti ingat kn 24mac ni hari apa?? jadi, mari ramai2 mengemaskini akaun bank dan menyediakan hadiah yang besar2 kerana minggu ni minggu jadian saya.. sungguh x malu bukan?? abis, kata orang tersayang kn?? harus la berbuat begitu.hikhik

ni kek di hari jadian tahun lepas. sila kira sendiri berapa batang lilin untuk tahun ni.sudah tua mungkin..huwaaaa
gambar harus: perempuan jadian aka bday girl bersama incik mat kool di hari jadian tahun lepas. tahun ni mungkin tak celebrate berdua. orang dah keje kn.. sangat buzy.. (ayat makan hati. sila paham.)

untuk cerita lebih lanjut, tunggu 24hb nti la kn.. ni sebagai pre-post menjelang hari jadian. ala2 pre-wedding gtu. boley???

Tuesday, 16 March 2010

selepas berdatingan akhirnya kepeningan..

ahad lepas gerak g kl untuk jumpe incik mat kool..bajet lepas rindu la konon slepas smingu perang dunia..sgt mengade bukann..ngeee...

arini dh blik joho smule.dh 3ari berdatingan maka arini perlu kepeningan.erkk.. ayat apekah ini? maaf ye cikgu cikgi bm.. blik ke joho bermakne kene pikir pasal psm smule..aduii ..sgt tdk bes dan sgt penin okeyy..

bila mau siap psm ni??separuh pun x setel lg?? xde ke wonderpet mau datang membantu? tulun saye wahai wonderpet. saye sgt memerlukan..

entri kali ni takde perasaan mau download gambar.. esok mau balik kg.seminggu mungkin.. so, blog akan senyap selame seminggusejam.. selamat duduk diam ye wahai blog kesayangan

Saturday, 13 March 2010

PENYUDAH PEPERANGAN

hari ni dengan rasminyer telah berdamai dengan incik mat kool. setelah peperangan melanda selama seminggu, perdamaian telah dibuat secara diplomasi.. mungkin hari ini boleh tdo dengan senyuman...ngeee...:)

Thursday, 11 March 2010

BAJU BASAH=SEKSI ATAU SEKSA??

sila jemur baju jika hari panas terik. itu la perkara yang saya buat tengahari tadi. tapi selepas 2 3 jam jemur baju, tau tak apa yang jadi? hujan tiba2 turun dengan lebatnya. dan saye lupa dan tak ingat yang saye ada jemur baju..ni la akibat banyak makan semut.pelupa kalah nenek tua!!

dlm 10minit hujan lebat, ingatan saye baru kembali..hadoi. memang nasib malang la. terus berlari keluar. bajet boleh selamatkn la..kononnn.. hanya mampu kate dalam hati 'sangat SEKSI ye baju2 sekalian. basah lejut di ampaian'. huwaaaa...baju bukan sikit. 2kali basuh okeyyy..

ye baju2 sekalian..kamu sangat menSEKSA tuan mu ini.. tak pasal2 kene bilas dan keringkan semula la esok pagi ni.. terima kasih jugak kepada baju2 kerana membuatkan saya menjadi rajin secara redha dalam terpaksa. buat kerja 2kali..

jadi, sila buat kesimpulan sendiri.. adakah baju yang basah itu SEKSI atau SEKSA????

BLOG KELABU ASAP

saje suka suki nak cerita pasal pembikinan blog kelabu asap aka blog hanazahar ni. blog ni dah buat tahun lepas lagi. tapi tuan blog macam segan2 kambing nak bagitau orang dia ade blog. tengok aje dekat ajk mesyuarat tingkap kat sebelah ni.masih kosong kn?kn?

mungkin skrg pemikiran dah open sikit. so, segan2 kambing dah jadi tak tahu malu.campur pulak dengan kerajinan tiba2 dari tuan blog untuk m'hapdate blog beliau sendiri.sangat aneh bila cakap diri sendiri rajin. rase nk sepak laju2..

jadi, kepada bloggers2 lain, mari ramai2 berjemaah membaca blog kelabu asap yang tak ceria ni.. walaupun tak ceria, boleh jadi penenang jiwa mungkin.. perasannnn..ngeee..
~~
~~
~~
~~
~~

manusia ini akan jadi watak utama dalam setiap entri ye kawan2..jadi, sila abaikan segala gambar yang gedik dan gemuk okeyyy

MEE SIPUT SEDUT

semalam 1st time makan mi siput sedut yang digoreng rangup macam keropok tu. tapi rase dia tak kene kot dengan tekak ni. tekak ni slalu nk yg ala pdas2 ckitbaru umphh sehingga menjilat ibu jari kaki..erk??kaki??..

so, hari ni dengan penuh yakin jer buat mi siput tu jd lain. g bantai sira pedas ala2 kerepek ubi pedas tu..rase dia, not bad.. sedap okeyy.. cume t'lebih masin.(ehem2..nk kawin yer..).

meh layan gambar. baru boleh sama2 feel.bebel je lebih mane nk feel ye tak??

lihat saje aksi si siput..sangat menggoda walaupun sambalnye tak rata..tetttt

Wednesday, 10 March 2010

RESULT SPM

hari ni result spm keluar.kepada noorfarah shaheera aka ektawah aka mak palah aka ami , congrates 4 ur result.. wlaupun x cemerlang straight A, tapi masih ok kn. so, cepat2 isi borang2 apa yang patot. BI A kn? ehem2.. nampak gayenyer boleh la apply FA. jangan nak dok umah tunggu orang minang lak. berani nk langkah bendul kakwa. kakwa mintak mcm2 nti.bg bankrap laki ko..haha..adik, ini langkah permulaan untuk bergerak ke depan. walaupun tak straight A, tak bermakna kita tak boleh sambung belajar tinggi2. selagi kita nak, selagi tu ada jalannya.. cuma nak ngan taknak je.
~~~
~~~
~~~
~~~
~~~
gambar wajib-->*si pencerita bersama si watak utama* dalam entri kali ini
harap2, segala apa yang di citakan akan memperoleh kejayaan dan keberkatan.

INAS BIJAK PANDAI

inas, tolong sayang mak sedare anda ini lebih2 okeyy sebabnya entri ni di buat khas untuk kamu.wlaupun kamu x bace skrg, mungkin 10thn lg atau bila kamu dah bijak IT untuk buka blog ye

intan syafinas sangat banyak mulot dan sangat bijak mengambil hati(m'bodek) orang di sekeliling..kalau mak sedare beliau yg penyanyang lg baik hati ni m'beri apa saje barang, inas akan berterima kasih dan memuji sebanyak 10kali b'turut2 smpai telinga b'nanah mungkin..haha..

inas juge sangat suke meniru p'cakapan orang di sekeliling.tok die selalu ketar lutut kalau lambat mkn..die ni plak, kalau bagi mkn lambat je kt dia, die dgn konfidennye ckp "cepat laaa..inas dh lapa..GEGAR dh ni.."sangat poyo.orang ketar, dia bantai gegar lak..

inas sangat suka makan yg masin2.kalau lauk ikan masin memang konfem la suka.kalau sape2 masak kt dapur, die mesti lari2 kt dapur mintak garam.ade skali tu, mama die marah dan bagi bekas garam yang besar tu kat dia.dengan niat nak perli dia..sekali dengan muke slamber die blh ckp 'terima kasih mama'...orang tengah marah pun nak gelak tau tak inas???

inas sangat suke b'fotogedik.siap pinjam henpon mak sedare or mama die untuk ambik gambar sendiri..mewarisi sifat mak sedare die bukan???ade sekali tu, saye ambik gambar dan jadikn langsir as a background.dan die ikottt..smpai skrg, nk ambk gmbar sendiri, dan2 lari2 g dekat langsir..ape kes tiru aku???ahaks..lihat saje aksi beliau di bawah.
tangan x tahan..lentik gle mcm mat sutun.
santa klaus kt blkg tu b'joget2.sbb tu die suke sgt.ucu ko ni jugakkk yg kene ambk gmbar ko..
yang ni x tau la aksi ape.otromen sedang mengeluarkan power utk bunuh raksasa mungkin..
ni yg plg harus di letak..mak sedare beliau kelihatan sangat penyanyang ketika ini.kn?kn?tp abaikn lengan yg gemuk itu..huhu
sekarang inas dah sekolah kat tadika paduan(perpaduan sebenarnye.inas je pgil tadika paduan).mama die anta tiap2 pagi.tp mama die x blh anta sampai kt kelas.kene salam dalam kereta je.inas malu la konon.bajet dh besar.malu org nampak mama anta die g skolah..blah r inas..patotnye ko jln kaki je dr rumah.pdn muke.=p



Tuesday, 9 March 2010

KING DAVID<<---B!GG3ST L0S3R ASIA

seriously, teruja tgk rancangan nih..how kuatnye diorg tempuh sume2 cabaran...arini finale utk tentukn 1st biggest loser asia.n de winner is...KING DAVID..
perghh.memang kurus giler.tapi muke die bila dh kurus ni, macam b'penyakit lak..ensem sikit mase dia gemok kot(ayat jeles)..so, king david, ape kate ko ambk sikit lemak aku ni supaya badan ko berisi sikit.xde la macam orang sakit je aku tengok..tp, sebab ko dah menang kereta, duit segala bagai, kira b'baloi la kn.blh la ko kawin dgn meriahnye pasni(tunang die cantik gak kn?kn?)

berat asal dia 157..dan berat terbaru die 74.dia boleh turun 83kg okeyyy..10kali teruja aku..start hari ni, kau la sumber inspirasi aku wahai king david..haha..xde maknenyer.asal tgh tgk biggest loser, mulot mesti tengah mengunyah.macam tu ko ada hati nak kurus mcm david?berangan kuat la minah sekor ni..dah2 mengadap laptop.g exercise ala2 biggest loser.ada sape2 nk jadi trainer aku x??huhu

Monday, 8 March 2010

RINDU SAMA IBU PENGARANG JANTUNG

mak dah berangkat ke tanah suci 7mac2010..arini br 9mac..sudah sgt rindu okehh..makkk..cepat la balik..huwaaa..behave la ckit wahai cik hana.kamu dh besar.mak pegi tunaikn ibadah ok..

td mak call tp sempat ckp bape patah jer.mak saje nk try coz br beli topup katenyer..xpe la mak..cik hana gembira mak dapat pegi sane.tu memg impian mak kn.2 mgu je pun..sbr yer...
ini la wajah kesayangan cik hana
tempat kejadian gambar:di teratak ibunda sendiri
masa kejadian gambar:ketika majlis bacaan yasin 2week before mak g umrah..
picture m'gedik ketika di airport b'same kaum kerabat yg lain sgt mls nk transfer ke laptop utk di upload disini..x perlu la kot..cukupla sekadar.org rindu mane blh taip byk2..haha..gedik sguh..

Sunday, 7 March 2010

FASHA & SANDHA

perhhh..gler glamer title entri kali nih..entri ni bkn di buat khas utk si pelakon itu yer..tdk minat sama sekali..

entri ni di buat khas utk kucing saye, sandha & ex-kucing saye fasha..sgt glamer kn name kucing??ade cerita di sebalik name tu..bkn sbb sy minat fasha okehh..tolong perbetulkan tanggapan anda itu...

ex-kucing, fasha:di beri name kerana suaranya halus dan g*d**k seperti cik pelakon itu..semestinye sume org tau cmane suare beliau..kn?kn?..maaf la ye cik pelakon atas keterlanjuran mulot saye.u x bace blog i kn?kn?cehh, i u bagai...fasha telah di buang kerane sgt suke m'berak merate2 dan m'buat ank merate2..betulll..fasha ni asik ngandung je..x larat aku nk jage sume ank2 die...

sandha: kucing ni ntah cmane blh smpai kt umah saye.kucing terbiar asalnyer..sbb fasha dh xde kt rumah, so, dgn rasminye saye sefamily m'beri name beliau sandha..kesinambungan kpd si fasha..agak glamer bukan..ngeh2..

mari kita lihat aksi2 si manja dan si gedik sandha..

ini sandha..kejadian ni berlaku 2ari lepas.die sgt lapar mungkin..dan saye sgt syok main kafe world di fb..mule2 die *meow,meow,meooowwww* kt kaki saye.saye buat x peduli.see,ape die buat??naik ke ats laptop dan buat muke spt mau menelan kesemua makanan di kafe tersebut..mkanan kt kafe sume western la si sandha..berangan nk jd horang puteh..blah r ko..hakhak...dan saye dgn terpaksenyer bgn dan m'goreng ikan utk beliau....huh..

ini aksi si sandha ketika kenyang..selepas m'bedal semua makanan di kafe world..haha tipuu..selepas makan nasi yang digaul ikan goreng shj..itu je layak utk ko mkn wahai kucing kg..xyah nk b'friskis bagai..haha...