Tuesday, 25 May 2010

holiday hooray!!!

sudah sampai kampung semalam.. owhhh perasaan sangat indah.. boleh melepak2 sambil menyanyi riang lalalalalala.. ececehh...

lepas ni no more ngadap buku sampai muntah2 okeyy.. dah abes blaja dah boleh kawin kn???gagagaga sangat gedik... (ehem2..klu sambong master camane?)..

bila dah berkampung kat kampung, maknenye blog akan jarang dijenguk ye. maklum la orang mesikin takde intenet kat rumah. ni pun dok lepak at cc. tapi cc ni bess. daftar ahli rm5. pastu blh gune free untuk setahun. setahun okeyyy.. gle bess.. tapi free klu bawak laptop sendiri la. kalu gune pc die, sejam singget je. mane nak dapat cc murah gtu..

kalau dah free, boleh la melepak sini lame2. rase macam nak bawak bekal popcorn ke kepek ubi ke. baru rase macam lepak kat rumah. bongok gile nak buat macam rumah sendiri.kalau tetiba kene halau ngan kakak ni. padan muke aku..

Wednesday, 19 May 2010

penyebaran rahsia kepada dunia..

yeah..tajuk mahu gempak.. balik kampung hari tu, adik saya bising surat beranak dia hilang. so, terpaksa la keluarkan fail2 khazanah kat dalam bilik mak nak cari.. tengok ape yang kitorang jumpa...

kitorang jumpa kad cek up mase mak mengandongkan adik saya yang bongsu.. kat atas tu ade tulis perihal kandungan lalu..anda, anda dan anda cube tengok betul2 bilangan yang ada. 15 okeyyy.. means masa mak mengandungkan adik bongsu tu, mak dah pregnant kali ke 16.. haaaa.. mak korang ada???? 16kali pregnant okeyyy...
yang wane merah no 4,8 n 13 tu, keguguran.. yang wane merah kt hujung no 9,11 n 14 tu, meninggal.. yang wane merah tulis APV ke hape ntah, tu saya la tu.. adik saya cakap sebab tak cukup bulan kot dia tulis camtu. kemungkinan besar.. heeee...

tapi sebab tak semuanya hidup, so tinggal la adik beradik kami 10 orang.. 2tahun lepas dah meninggal lagi sorang.. sekarang ni tinggal 9 je..

saya bukan saje suka suki mahu menghebah rahsia keluarga kepada orang ramai tapi saya nak bagitau dunia yang saya tersangat la bangga dengan mak saya sebab boleh pregnant sampai 16kali.. mak korang ada??takde kan~~~~~

peace yarrrr....

Tuesday, 18 May 2010

picture hari ibu yang sudah basi

udah la sambot hari ibu lambat 3hari. then, cerita kat blog lambat 10hari. ape kes.. busy kalah PM..

masa hari ibu tu, dah call mak bagitau tak dapat balik. dengan alasan nak setelkan present PSM. tu bukan alasan rekaan tau. tu kenyataan. tetiba teringat tengok cerekarama cite anak-anak yang derhaka. selalu bagi alasan kat mak bapak diorang tak boleh balik kg sebab sangat busy dengan kerja. wohooo tapi saya tidak begitu okeyy..

present petang selasa. so, pagi rabu terus gerak balik kg coz nak blik kg petang selasa tu jugak, memg takde bas. so, hari ibu disambot 3hari lewat.boley la kn...meh layan gambar mehh....
kad untuk emak terchenta.. buatan tangan sendiri okeyyy.. next mother's day, boleh la sape2 nak buat tempahan..ngeeee
bukak dalam kad, tarraaaa....kata-kata cinta untuk emak tersayang.. =)

emak yang disambot dan anak yang menyambot.. ayat apekah?? anak nampak lg over disitu.. ngeee

kek untuk si ibu.. blackforest.. yummy2..

gambar harus capture bila ade kek.. bajet ambik gambar dengan kek supaya nampak indah berseri seperti kek. tapi hasilnya hanya nampak bulat seperti kek.indah berseri yillllekkkk...

bila ade lagi 2 orang hantu tu masuk, gambar terus jd blur.. anda sepatotnye paham bila henpon saya taknak ambik gambar anda..ahaks...

berkursus untuk si isteri2..

tetibe tajuk entri untuk isteri2.. padahal tak kawen lagi.. huhu..
ni pun gambar2 yang dah basi.hari ni baru nak bukak cerita. untuk keterangan lanjut, mari bersama saya meninjau aktiviti kursus..ecehhh..ayat skema cap kapak..

2 mei lepas, saya dah attend satu kursus. bukan kursus menambat hati suami ke hape ehh..jgn salah paham.. masa ni memang tengah super duper bz dengan psm. bayangkan la, tido pukul 5pagi.then, bangun pukul 6pg sebab nak attend kursus ni..semate2..

nama kursus : kursus mengisi waktu lapang si isteri2 askar(ni tipu je sebab saya tak tahu pun ape nama betul kursus ni. bantai pegi je..ngeeee)
tempat : institut pertanian air hitam
tarikh : 2mei2010
aktiviti : kelas buat frozen samosa and kelas pastri

ni half of peserta kursus. ni semua ahli2 BAKAT(wife2 askar) tau.. saye tetibe tersesat masuk dalam group ni..nak tau kenapa??mungkin bakal jadi wife askar kot..tettttttt...ade pulak yang berkecik hati baca statement ni kang.. mase ni diorang dok mencuba buat samosa..semangat belaja coz balik umah nanti nak buat untuk laki masing2.. saya mahu buat untuk sape??ermmm..thinking...
ni chef yang mengajar buat pastri.. perempuan2 semua ni belaja dengan lelaki okeyyy..agak segan disitu. tapi uncle ni sangat kelaka dan sangat bijak buat kek n pastri..kalau nak tengok kek n pastri yang die buat, boleh klik sini.

ni hasil yang sempat buat. tak sempat buat banyak coz masa sangat la suntuk. dapat ambik gambar sblm je.gambar selepas yilekkk..

kat sini jugak ade buat sos. tapi kitorang sempat tengok yang dah siap je. tak tunjuk pun cara2 buat. ktorang sebenarnye lebih pada lawatan je coz ambik mase dari kul 9pg sampai 12tghari. mane nak kejar semua. terpaksa rush sbb hari jumaat..
kaya macam kat bawah ni pun ade. memang banyak la produk yang institut pertanian ni hasilkan. nak tahu lebih lanjut, ape kate anda, anda dan anda pegi try sendiri. kan tu lebih baik..hahaha sebenarnye dah malas nak mengomel lebih2

daaaaaaaaaaaaaaaa.......................

pengalaman pertama

entri yang sepatotnye diwujudkan pada abad lepas. tapi sebab sgt2 bz, hambek la wlaupun dah sgt basi..
aritu kakak n abg ipar saya ajak pegi kenduri cukur jambol member die. eh bukan. cukur jambul anak member die.takkan member die dah tue2 cukur jambol nak ajak orang. takde sape hingin nak pegi..haha..
ni acara mencukur jambul. ke menggunting? menggunting kot sbb gune gunting. pas gunting, kene sapu hape ntah gune daun pandan yang ade dalam kelapa muda tu..maybe air kelapa. tak bape pasti la..
ni la anak kepada member abang ipar saya merangkap jiran kakak saya.. haha ape punya ayat da.. kesimpulannya, ni la baby yang digunting jambul..ngeeee
ok2, back to the topic.. sebenarnye acara gunting jambul di atas bukan la pengalaman pertama seperti digembargemburkan kat title entri.. pengalaman pertamanya bila saya terpaksa makan nasi ambang dalam talam berkongsi-kongsian..
tengok je tuan rumah angkat makanan, dalam hati dah rase nak balik rumah terus. tak penah2 makan dalam talam. tapi ni tradisi kt johor.especially org jawa yang masih kekalkan adat istiadat diorang.. kate nak jadi orang jawa, harus la belajar kn..ehem2..
tengok..banyak gile nasi die. kalau sorang2 makan mahunye tak bangun 10hari. ni pun ktorang makan 6orang tapi separuh je yang abis..
selepas 6tahun dudok johor, last2 dapat la jugak merasa makan dalam talam ni.. so, harus la tulis dalam blog untuk tatapan anak cucu akan datang.. ecehhh angan2 sampai ke cucu terus.. xtahannnn...

Tuesday, 11 May 2010

sudah pandai rindu sama ini blog

dah kurang hapdate dan tuan blog sudah rase tak keruan bila tak menulis..sudah pandai rindu nak tulis blog nih..ngeee.. byk mende nk citer sebenarnye. tp keadaan tak mengizinkan. sgt bz dengan projek akhir.

alhamdulillah siang tadi dah setel present.. lepas present, keluar fakulti, incik mat kool sudah tunggu depan pagar.. makaseh ya sebab berusaha dtg dr jb(berusaha ker???) untuk menghiburkan si jantung hati kamu.. kalau anda takde depan gate mase saye abes present tadi, mesti saye dh merajuk seminggu..huhu..nasib anda la dapat awek sangat suka memaksa ini.. tapi anda datang hari ini rela kan? saya tak memaksa kn?kn?

stop sini dlu la..esok mau balik kg seminggu mungkin. x hapdate lagi..ermmm..makin rindu la saya mahu menulis ini blog..

lepas seminggu nanti nak hapdate secara maraton. entri berserta gambar gedik2 okeyyy..anda, anda dan anda jgn terkejot sudehhh...

daaaaa...nite...ZZZzzzzzzzz. hari ni baru boleh tido dengan senyuman.. ngeee

Monday, 10 May 2010

harapan

hati semakin berdebar-debar..
saya tak yakin boleh dapat yang terbaik..
tapi saya cuba buat yang terbaik..
harap-harap semuanya baik-baik aje..

kalau tak dapat seperti yang dijangkakan, REDHA....

Monday, 3 May 2010

dah bosan dengan saya ke???

jawab soalan di atas..jawab.. hari ni facebook tidak mengizinkan saya untuk menjelajahi beliau... sangat sedih bukan.. kamu tidak sayang saya lagi? kamu sudah bosan dengan saya? huwaaaa.. nak facebook!!!!


bile bukak facebook je, error macam ni kuar. bukak lain boleh pulak.facebook je okeyyy..ape masalahnye ni?sampai bila??


p/s: maklumat terbaru dari incik mat kool, memang masalah brodband. die dah tanye kwn2 dia yang guna brodband n semua xleh bukak facebook. gedik ah berukkkkband!!!!

Saturday, 1 May 2010

ampunnnn UTHM..

tengah taip borang pengesahan status tesis. tiba part nak tulis nama u, boleh lak terlupa nama penuh u.. konfius antara universiti teknologi tun hussein onn malaysia or universiti tun hussein onn malaysia. x ingat ade teknologi ke idok..siap bukak website u nak tau ape yg betul.. teruk punye student!!!

huhhh nampak sangat otak sedang mengalami kesulitan saat-saat nak siapkan tesis ni..


sebarang kesulitan amat la dikesali..ampunn yer warga2 uthm.. saya sudah mintak maaf secara terbuka ni.masih terima saya sebagai student tak??~~lalalala~~~

untuk tidak menghampakan semua meh la letak logo uthm supaya uthm bangga dengan student die yang terlupa nama u sendiri. ade ke orang nak bangge?jgn arap!!

x cukup lagi?meh la letak lagi satu pic bagi bertambah bangge umat2 uthm.

x cukup lagi???nak letak lirik lagu uthm pulak??hamboii demand lak..ke kene buat press conference untuk mintak maaf terbuka?ke nk naik court??tettttt......