Thursday, 22 July 2010

nama CEPAT tapi LAMBAT jadi sila tukar nama sahaja

owwhhh hari ni saya balik kampung. naik bas from KLUANG. pastu sampai SEGAMAT pukul 4. bas nak balik KERATONG hanya ada pukul 6. punye la lama nak tunggu sampai 2jam tercongok kat bustand tu.

so, saya ni konon-konon nak ambik langkah bijak la kan. pegi la kaunter bas ekspress yang pegi MUADZAM. means saya akan naik bas tu sampai simpang luar je. so, nanti pandai-pandai la suruh sape2 jempot.

bila tanye ada pulak bas pukul 5.30..so, terus je la beli tiket. bajet taknak tunggu bas pukul 6. kan dah jimat setengah jam kat situ. saya kan penjimat masa orangnya..ahak tipu semata..

tapi masalahnya, kegembiraan ku diragut sekelip mata.ecehh ayat poyo giler.. kononnya nak ambik langkah bijak dah bertukar jadi langkah yang tak bijak+menstupidkan diri sendiri... terasa menganiaya diri sendiri. huwaaaa

5.30>> bas tak nampak bayang pun..tunggu je la sambil belek2 tiket tengok seat nombor berapa....

5.45>> bas takde lagi..sabar je la..belek tiket lagi betul ke bas 5.30..

6.00>> bas memang sesat jalan ke hape..hilang sabar sikit..sambil tanye orang sebelah nak pegi mane sambil senyum paksa. nak senyum ikhlas dah tak mampu sebab memang TAK SUKA MENUNGGU!!!

6.15>> ada sorang driver bas ni cakap, bas ke muadzam pukul 7 baru sampai.. memang kesabaran tahap minimum dah ni. tinggal sikitttt je lagi nak hilang semua sabar tu..biasa lah orang lahir tahun harimau memang macam ni..huahuahua

6.30>> bas baru sampai tapi driver tu cakap kene tunggu bas lagi satu dari MUAR...WTHampeh kau!!!

6.45>> bas baru terheges-heges nak jalan.

7.30>> turun bas. pas bas tu jalan, saya siap ambik nombor flat bas. motif??? entah la.saya pun sampai sekarang dok terfikir kenapa ambik no flat bas tu. PERLU KER???

tengok-tengok.. siap boleh buat jadual hokeh..nampak sangat lame kan menunggu. saya rasa nama CEPAT tidak sesuai untuk anda la. mungkin LEMBAP EKSPRESS.ataupun KURA-KURA EKSPRESS. ataupun SIPUT EKSPRESS.sedap jugak kan?kan?baru la nama melambangkan peribadi.. hahahahaha(ni gelak terpaksa. tak kelaka pun sebenarnye)

KESIAN eh silap SEKIAN...

Tuesday, 20 July 2010

bila idea kurang plus pemalas melampau!!!!

dah lama tak update blog..

blog dah pun berwajah baru..

update semata-mata nak cakap tu je boleh kan..

2 3 ayat pun dah kira update..

supaya orang tau blog saya masih bernyawa..ngeee

daaa...

peace no war...;D

Wednesday, 7 July 2010

hari gembira saya bersama pegawai jpj yang ngantok sangat

yeah hari ni sangat gembira sebab pagi tadi ada test memandu dan keputusannya saya LULUSSS!! (nape perlu warne merah? kalau sekolah dulu, merah tu gagal kan?) ok2 tukar warna.. yeayyy saya LULUSSS!!.. lulus selepas 2 kali ambik ujian memang sangat menggembirakan. yerr kawan2.memang saya ambik test kali ke 2. agak memalukan bukan.. baru dapat lesen pada umur yang sudah menjangkau 24 agak memalukan dan tidak perlu la nak bercerita kat blog bagai. itu hanya menjatuhkan maruah sendiri. huhu.. tapi apa salahnya memalukan diri dekat blog sendiri sekali sekala. pedehall..

tapi apa yang kelaka gile babeng, pegawai jpj tu boleh pulak die tido sepanjang perjalanan. saya tau la saya bawak kete selaju kura-kura, tapi jangan la sampai tido. saya rase terhina tau incik. tapi bagus jugak. itu menyebabkan saya lulus dengan mudah sekaligus mendapat keputusan CEMERLANG. haha..

hanya 2 kali die terjage. 1st mase saye tnye die nk lalu jln mana.

saya: encik, nak lalu jalan mane?
jpj : awak nak lalu jalan mane?
saya: jalan B ok incik?
jpj : ikot suke awak la.(pastu dia terus lentok kepala sambung tido)HAMPEHHH

kali ke2 die terjage pulak, mase saya terbrek mengejut coz ade van tu nak masuk simpang x bagi signal. u know what?? gile kelaka muke die. paham2 je la bila kite tengah tido dan tibe2 ade sumthing yang mengejutkan.reaksi muke die ntah hape2. die yang gelabah hokey. bukan saya. saya rilek jer.. dalam hati punye la nak gelak. tapi kang tak pasal2 die bagi fail. so, tahan kan je la..

dah stop kereta baru dia bangun. pastu terus tanda2 bagi markah tanpa rasa bersalah. sangat la sempoi pegawai jpj nih.. ape la yang dia buat malam tadi sampai ngantuk giler pagi ni.ehem-ehem

p/s: esok nak balik kampung. x sabo weii..

Saturday, 3 July 2010

entri sempena WORLDCUP 2010

kat rumah astro problem dh 3hari. die punye piring ke mangkuk ke kuali astro kat atas tu terbakar mase ribut aritu. orang astro ni takde pulak datang nak betulkan. so, dah 3hari langsung x tgk tv.

kenapa entah malam ni tetiba rase teringin benor nak tengok bola. semua orang dekat facebook cerita pasal bola. saya tetiba rasa terhina sebab langsung tak tau sape yang menang sape yang kalah. sebab tu tetiba menggeletis giler nak tengok bola.

tapi apakan daya.. astro problem kan.. tetiba rase nak pegi lepak kedai mamak dan terus duduk paling depan dan buat muka tak bersalah pada orang2 yan g dah sampai awal. pastu oder teh tarik segelas dan menikmati dalam masa 2 jam(ye ke lawan bola 2 jam wei??) sumpah saya sangat jahil dalam arena bola sepak.. masalahnye sekarang xde geng la wei nak ajak g tengok bola. sedeyyy

dulu mase zama muda mudi, zaman mula2 nak naik, zaman sekolah menengah, zaman asik cintan cintun monyet, memang layan gak bola. maklumlah ade pakwe main bola. bila sang pakwe main bola, harus la sang makwe jadi pompom girl. ok saya tipu. sesungguhnya saya tak layak jadi pompom girl kerana kaki x cukup kurus untuk pakai skirt nampak peha bagai..*winkk*

esok saya nak pegi jalan2 sambil pegang bola macam ni. pastu buat muke sombong belagak kerek macam maskot atas ni supaya semua orang anggap saya sangat fanatik bola. baru la tak rase terhina. pastu tetiba orang tanya awak sokong pasukan mana? saya akan jawab dengan selambe saya sokong MALAYSIA sambil buat2 timbang bola kat kepala. kan nampak yakin disitu..*winkk*

p/s:xde ke sape2 nak ajak saya lepak2 tengok bola sebelum world cup berakhir??nanti saya belanja teh tarik secawan. jom la jom la..

Thursday, 1 July 2010

bila blog bermasalah, maka tuan juga turut bermasalah..

persoalan:Adakah blog yang usang ni boleh dikomen? jawapannya TIDAK. saya pun tak tahu la kenapa. tak tau la apa masalah dia. malas betul nak menggodek-godek blog ni untuk betulkan apa yang patot. tunggu la saat-saat rajin nanti.


saya perasan blog ni dalam keadaan sebegitu bila en.PAL7 yang bagitau sekian waktu dulu.tapi sampai sekarang belum ada sebarang tindakan dari pihak berkuasa(sadap!!ngarot je).. kepada en.PAL7 terima kasih atas aduan anda..hehe.. lagipun, saya rasa anda sorang je yang nak komen blog saya kot. so, tak perlu la tergesa-gesa sehingga menyiksa jiwa raga untuk perbetulkan masalah tersebut.

p/s:ayat sangat skema..grrrr

jodoh pertemuan di tangan tuhan

apa perasaan anda jika anda mengalami situasi seperti di bawah :

~~anda pergi kenduri kat rumah makcik anda. kalau dah kenduri semestinya ramai kaum kerabat yang berkumpul. dalam ramai-ramai kaum kerabat tu, ada pulak yang berkenan dengan anda untuk buat menantu. kemudian seminggu lepas tu pihak yang berkenaan telah merisik anda. dan 2 minggu kemudian anda akan ditunangkan.. anda perlu terima sebulat suara kerana terpaksa ikutkan kata keluarga~~

apa perasaan anda, anda, anda dan anda??

adakah perlu turut segala kemahuan keluarga walaupun anda tidak kenal pun manusia itu.. bila tibe hari bertunang anda hanya perlu duduk bersimpuh sambl senyum ayu untuk tunggu bakal mak mertua yang tidak dikenali menyarungkan cincin PUSAKA kepada anda??

atau

anda akan membuat keputusan sendiri untuk tidak mengikut kata keluarga??

kalau zaman dulu mungkin takde hal la wei.. tapi kalau zaman sekarang?? perlu ke semua tu? tak boleh ke buat pilihan sendiri untuk sehidup semati??

CUBAAN HIDUP.. hanya anda dapat mengubahnya.. ecehhh macam iklan pandu cermat jiwa selamat pulak..

nampaknya hasil entri kali ini sangat serius.. APAKAH?? hanya orang-orang tertentu sahaja yang paham kenapa wujudnya entri ni..~~~~~~~~~~