Tuesday, 31 August 2010

buka puasa @ manhattan fish market

orang lain dah sibuksibuk upload gambar makanmakan bukak puasa dengan orang tersyang.. saya baru hegehhegeh nak storymory. sepanjang bulan puasa sangat la bizi siapkan kuih raya yang ditempah. harihari bukak blog tapi tak sempat nak hapdate. asal nak start menulis je, dah pikir kuih tak siap lagi. so, terpaksa la batalkan niat..

tapi dalam bizibizi pun, minggu lepas sempat jugak turun s.alam. kebetulan dah ada kat s.alam, incik bf ajak join dia bukak puasa dengan coursemate dia. oh mulamula sangat la segan. maklum la, tak kenal diorang. tambah pulak i kan pemalu..auuuwwww...

diorang dah booking @ Manhattan Fish Market. jalan jem, sampai pun dah lambat. order pun dah lambat. makanan sampai pun lambat.. maka, muka pun lambat je nak senyum..hahaha

sup ni sampai dulu. tengok langsung tak mengiurkan.saya tak rasa pun. aifa n min cakap rasa macam sadin. mungkin sadin diblender habishabisan..kesudahnya terhasil lah sup ni..


ni la menu yang ditunggutunggu. apa nama dia haa?? lapar punye pasal, lupe weh namanya. ni pun, incik bf dah sempat kuiskuis baru ambik gambar..hihi..giler banyak la mende ni. memang tak habis makan 2orang. tambah pulak tekak melayu ya amat. makan menda alah ni time bukak puasa, mula la tekak loyaloya macam orang preggy 2bulan..ngeee

owwhh muka nampak sangat giler kamera. incik bf pulak buatbuat tak pandang kamera. padahal tengah control macho..ahakss


zana n aem, lepas ni taknak ambik gambar ngan korang dah. korang sangat comel.kami sangat GERGASI..huwaaaa....

no kamera pliss..ah ngengada!!
apakah??ingat comel la tutup muka tu?ingat orang nak tariktarik tangan paksa bukak la???hahaha

musa, saya jeles dengan awak. kenapa incik bf sangat manja dengan awak. dengan saya langsung x??kecewa kecewa.. kadangkadang nampak macam gay pun ade gambar ni..haha..

musa n sidiq lagi manja weihhh..

4 perempuan melayu terakhir.. after bukak puasa, kami g main bowling. eh kami ke?saya tak main pun. means MEREKA pegi main boling.. saya jadi pengurus pasukan jer..boley??
result 1st round. Min menang!!!yeay ppuan menang. owhh sangat malu sang lelaki2 yang ada...mati aku kalau sang lelaki2 tu bace..ampun pakk

result 2nd round. incik bf telah mendapat semangat dari awek dia. ecehh dan2 je ngaku dapat semangat dari dia..keputusannya incik bf menang!!!yeay!!

lihat lihat..aksi juara la ni konon..nasib baik menang. kalau tak, memang boooo!!! la..**wink**

sesi bergambar di dalam gelap. maka, mata masingmasing jadi kilauan bintang. aisehhh.. tapi, pengajaran daripada gambar ni, jangan terlalu taksub berfotogedik. akibatnya anda akan ditinggalkan oleh bf anda. nasib baik ada 4 orang penyelamat. aifa, min, zana n aem.
pengajaran kedua, jangan tinggal awek anda meratarata. akibatnya anda akan menjadi haji kerana dah habis tawaf wangsa walk dan tak pasalpasal kena tahan dengan pak polisi..padan muke kepada anda..hahaha..gelak jahat..
to aifa, min n zana, memang bes la berpoyepoye dengan korang. walaupun baru kenal sehari, tapi kita dah banyak kongsi cerita kan.. terutamanya pasal lelaki2 zaman sekarang..hehe.. alang alang kita dah kenal, hana nak upah korang jaga azhar la..kalau dia degil2 kat U, tolong tarik telinga dia..hehehe...

Wednesday, 18 August 2010

sahor kul 8.30pagi ke bang...

pagi tadi saya keluar rumah agak awal. nak pegi air hitam. ondeway ke air hitam, saya singgah di shell. akak saya mau ke atm. elok je parking kete, korang tau apa yang saya nampak???

ada sorang mamat ni baru keluar dari kedai shell tu, dan dengan muke selamba badak die bawak air tin soya.. pukul 8.30 pagi hokey.dan lelaki melayu hokeyyy...patot tak??ko tau tak sekarang ni bulan pose bang??ke ko baru nak sahor??

nak kate die beli kat anak die, die bawak lori. means die tengah keje kan..kalau tengah keje, takkan ada anak die dalam lori tu. memang sah2 la air tu untuk dia..

saya pun tak pose gak tadi bang.haa kan dah pecah rahsia.. tapi ade sebab saya tak pose. walaupun ada sebab, saya macam segan jer nak pegi beli air dekat tempat yang orang lain boleh nampak mcm tu. kalau kat rumah boleh la.. kalau ye pun ko tak puasa, bawak la bekal dari rumah ke. takde la nampak ko bangge sangat tak puasa..

i know abang tak baca blog saya. tapi, sape2 yang ade member2 macam ni, tolong la nasihat sikit..malu wei jadi orang melayu macam ni..

Sunday, 15 August 2010

iCitY version 2...

entry sblm ni dah story pasal hari sabtu pegi icity. ini pulak mahu cerita hari ahad. saya pegi icity lagi sekali..nampak jakon sangat tak pegi sampai 2kali?? tempat bergemerlapan berlampu-lampu romatik bagai, harus la pegi dengan orang tersayang kan..*wink*...

ni lah satu-satunya gambar kami berdua kat icity. lupe bawak kameraman.jadi, aku ambik gambar ko, ko ambik gambar aku..ni pun hasil dari buat muke tak malu campur muke kesian dekat akak sebelah yang tengah posing2 untuk mendapatkan khidmat beliau untuk ambik gambar ni. thanks akak.lupe nak tanye akak ade blog ke tak.kalau tak mesti saya jadi folower akak sebab akak baik..ekekeke...

incik kameraman macam dengki kat saya je.gambar saya kecik je. gambar lampu je lebih. i know lampu tu lebih cantik, lebih bersinar.. fineee


cubaan pertama-->membuat muka comel-->keputusan GAGAL!

cubaan kedua-->duduk sama rendah,berdiri sama tinggi-->juga GAGAL kerana bila duduk memang sama rendah, tapi bila berdiri pokok tu akan jadi lebih tinggi..huwaaa...

cubaan ketiga-->menampakkan diri indah dan ceria seperti lampu di belakang..GAGAL jugak!

cubaan keempat-->menampakkan diri kecik dan pokok menjadi pokok gergasi..yeay BERJAYA!!

selepas si awek mendapat keputusan berjaya, maka si pakwe pun sibuk nak ambik gambar di tempat yang sama. syabbass kamu juga berjaya incik mat kool!!

ini la model2be untuk memperkenalkan icity di mata dunia..ecehhh..perasan la tu..

ambik hang..siap dok bersila lagi..sape lagi yang berani dok bersila macam ni dekat lautan orang ramai???hanya orang yang x malu macam saya jer..hehe

si awek pakse2 suroh si pakwe dok bersila jugak. tapi ditolak mentah-mentah. jadi, hanya berdiri macam pokok di sebelah. tetibe konfius mane pokok, mane si pakwe..eh2 ade silap cakap ke..sori si pakwe..ngeeee

percubaan bersila kali kedua..semua orang dah pandang2 sambil muncung2 bibir kat saya. mungkin mereka ingat saya tengah buat rancangan next top model sebab model berani mati sangat la..sanggup buat apa saja untuk dapat view cantik. kalau tak, kene singkir oleh tyra banks lak nanti..haha..tipu..tipu...tipu...
aksi ini sudah wujud di version 1..kenapa perlu ada jugak di version 2?? bajet comel la ambik gambar kat tempat yang sama berulang kali..tak paham.tak paham...
si pakwe, buat aksi lain please..asik berdiri seperti pokok saje..jgn marah..*wink*
boleh tak nak pinjam bola-bola api ni masa wedding i nanti..mesti gemerlapan habis kn..wekk berangan.. entah tahun bila nak kawen.berabad lagi..
see...aksi sama lagi..hikhik...

bergambar dengan orang utan..eh silap.orang-orang la..atas ni si pakwe ambik gambar si awek. kat bawah pulak si awek ambik gambar si pakwe. kan nampak kerjasama di situ..ngeh2..

perlu ke ambik gambar camni??motip???haha..

peace yar!!!
macam nak berry2 je..huhu...
sekian sahaja laporan dari icity shah alam dari saya wartawan anda pada hari ini..huh poyo ahh ayat camtu..
sape-sape yang tak pegi lagi, cepat2 la pegi..bes wei.. sape cakap tak bes tu, sebab die lupe bawak kamera..konfem!!!ngeh2...
kakak i ntah hape2..boleh mintak kat husband die nak hadiah pokok tu sebijik..sebijik pun jadi la..nak letak kat rumah die.ngarot sungguh..

Thursday, 12 August 2010

iCiTy version 1..siap ade version bagaiii...gempak sangat ke??

sabtu lepas, saya ke iCity.. dah banyak kali nampak picture member2 pegi icity. so, agak jeles la kn..mane blh jadi. so, terus cari inisiatif dengan memujuk rayu akak saye supaye die pun teruja nak pegi. 1st tme pegi kn.memang harus la jakon giler.teheee...

nampak tak muke teruja kat sini?? saya dan kaktus itu sama-sama bulat. maka, harus la ambik gambar separuh supaya kaktus menjadi hemisfera dan saya menjadi separuh bulat. baru la adil..=D

gambar gedik harus ditempek dekat blog sendiri. kalau tak letak gamabr ni, orang akan tertanye-tanye pulak mane gambar tuan blog..haha perasan nak mamp!!!

bola-bola api..yang sedulunya kecil..dah semakin besar..lalalalala...baru ade gaye pegang bola tu sambil nyanyi2 riang...

wahhh aksi seperti pemandu pelancong x?ke pengacara rancangan bersiar-siar bersama dottie..eh silap..bersama hana. gambar sendiri pun dah tersilap panggil dottie..

giler banyak picture nak upload tapi tenet sangat la lembap. so, cukup2 la untuk tatapan semua.nantikan kemuculan version 2..eceehh ayat gempak je lebih. macam la ada orang nak nanti2 kan..