Monday, 29 November 2010

khas untuk tatapan incik mat kool sahaja!! kalau nak baca jugak, jangan dok ngata2 lepas baca..ok???

picture di atas. dicopypaste dari facebook. 30november ialah hari jadian mat kool yang ke 24 dan juga hari ulangtahun kami yang ke 4.. i kan macam sweeettt jugak kannn. sebab tu i terima dia masa birthday die.. baru la cooll..ye tak?? wakaka.. sebenarnye nak jimat hadiah. kalau tarikh lain, maknenye kene beli 2 hadiah kan.kalau tarikh sama, 1 adiah cukup. kan tektik berkesan namenye tu.. tapi tahun ni langsung takde hadiah.. camane tu???

i dah nak start bunga2 dengan incik mat kool nih, kalau rasa nak kutok2 i lepas baca nih, baik belahh sekarang..
incik mat kool, i sangat berterima kasih dengan segala apa yang u bagi selama ni. u bagi kasih sayang yang amattt terbaekk dan u terima i seadanya kannn..

--->> walaupun kita dah 4 tahun berkapel,bergaduh,berkapel semula, bergaduh semula, tapi jauh dari sudut hati i, i tahu u sayang i kan?kan?THANKS A LOT

--->> walaupun dulu i gemuk2 manje je, tapi sekarang i gemuk melampau, u tetap sayang i kan?? THANKS A LOT.

--->> walaupun dulu mulot i macam baik sikit tapi sekarang kadang2 macam mulot longkang pun, u sayang i kan?? THANKS A LOT..

--->>walaupun dulu i comel sikit, sekarang i comel banyak, u tetap sayang i kannn.. THANKS A LOT..

--->> walaupun dulu i suka beri amukan drakula, sekarang i suka beri amukan ablasa, u tetap sayang i kann.. THANKS A LOT..


--->> walaupun u tak pernahpun sweet2 nak buat suprise kat i bagi cokelet ferrero rocher ke hape, tapi dapat bergambar dengan ferrero rocher gergasi tu pun jadi la.. LOVE U SO MUCH

--->> walaupun u suka buat muka terpaksa bila i ajak berchamwhoring sebegini, tapi u ikotkan jugak takot i muncong 14inci. LOVE U SO MUCH

--->> walaupun i kadang kadang terpaksa berkongsi kasih sayang u dengan mamat baju merah tu bila ada perlawanan bola sepak yang team CHELSEA u tu lawan, tapi takpe. i tau u lagi sayang i dari mamat baju merah tu..huahuaahuaa.. LOVE U SO MUCH

--->> walaupun u selalu banje i tengok wayang pastu i pakse2 u ambik gambar dengan tiket wayang bagi bukti yang i dah tengok cite tu, u macam redha jerr.. tak tau la kalau dalam hati u tak redha. tapi takpe... LOVE U SO MUCH

--->> walaupun i selalu buat kepsi ke mekdi ke macam rumah i sendiri, dok bersila bagai, u tetap tak malu bawak i pegi dating. LOVE U SO MUCH

--->> walaupun awek orang lain macam behave je dudok kat table sebelah makan kepsi siat kecik2 macam nak bagi baby makan tapi awek u yang ni dah macam jakon, u takde pun nak jeling2 i bagi amaran ke hape.. LOVE U SO MUCH

--->> walaupun i tak penah nak puji u lebih2, sebab i tak tahu nak puji u ape. kang i kate u ensem,kacak,bergaya,tampan kang, nampak sangat i tipu hipokrit lak..huahuahua..ampunnn pakkk.. tapi still SAYANG KAMOO!!

--->> walaupun u selalu ambik gambar tak pandang kamera, tapi i tak kesah sebab i tahu u bagi peluang kat i comel sorang2.. u tak comel takpe. yang penting gambar i..kahkahh.. sangat SAYANG KAMOO

--->> walaupun muka i jarang nampak flawless gebu segebu gebunye kecuali ade efect cahaya lampu mahal, tapi u tak pernah komplen pun. janji i masih ade kulit..sangat SAYANG KAMOO

--->> walaupun kaki i pendek even dah pakai heels 3inci, u macam tak kesah je. sebab u pun tak berapa nak tinggi.huhuhu... sangat SAYANG KAMOO!!

--->> walaupun u macam dah menguap2 baca entri ni sebab panjang sangat, tapi u gagahkan jugak sebab takot ade i kutok u kan.. ke sebab nak ambik hati?? ke sebab u sayang i??auuuwwwww...

k la sayang, watever u r,whoever u r, i'm still loving u!!! tapi awass!!walaupun dah 4 tahun kita chenta chentaan, jangan sesekali ada hati nak transform jadi yang lain dari faktor2 kat atas. jangan ngade2 nak transform jadi transformer..erkk???

pssttt-->weekend ni mahu deting..nanti i updet lagi dengan gambar2 yang lebih menanahkan mata anda, anda, dan anda.. kan dah kate awal2 jangan bace. sape suro bace jugak. nasib hangpa la kalau bernanah ke hapeerr..pedulik!!

happy 24th birthday!!

to my incik mat kool kesayangan hamba, SELAMAT HARI JADI yang ke 42 eh eh silap..24 la..mude lagi hokeyyy..dengan ucapan (ececehh macam nak buat ucapan kat radio pulak gayenyerr) ::..

1-->> ucapan stended : semoga panjang umur, murah rezeki dan dilindungi olehNya

2-->> semoga cepat2 habis belaja, dapat keje bes2, dapat tolong mak ayah, dapat tolong awek jugak..eh perlu ke part awek tu???

3-->> apa u punye wishes tahun ni??jom kongsi..ngeee biizibodi pulak..

4-->> 24 tu macam dah tua jer. bile nak kawen dengan awek u haaa?? huahua..soalan perangkap nih..

5-->> i takde hadiah la tahun ni.siyess.. tak tahu nak beli ape.. cukup la sekadar kasih sayang yang i bagi.. x cukup lagi ke?? cube la belajar bersyukur ckit..huhu.. ayat kedekot punye oolangg!!!

nahh ambik la kek dua bijik nih.. gambar je laaaa..kek betol xyah la.. u bukan makan kek pun. bazir duit je beli. pastu i makan sorang. pastu i gomok sorang. tapi u x makan kek pun gomok gak..so, pedehal??hahahhaa.. hina giler dapat awek zalim cenggini..


apa2 pun, semoga 24 lebih baik dari 23.. sayang doakan abang sentiasa BAHAGIA. bukan bahagia dengan sayang jer tapi bahagia dengan semua yang ada di sekeliling abang.dengan segala NIKMAT TUHAN...insyaAllah..

sudah 4 tahun!!!

Tuesday, 23 November 2010

M.A.L.A.S + N.O..I.D.E.A

kakak saya dah mengaumNgaum suroh hapdet belog. tapi paham2 la. kalau dah penyakit M adikmu ni datang, memang terus kering idea. pagi tadi dah taip lima enam baris. pastu tiba2 stuck kat situ. terus je la tak jadi nak hapdet. hanya berjalanJalan baca belog orang.

masalah lagi 1, internet sekarang sangat la lembap. eh bukan lembap lagi tapi dah sampai tahap nak makan kasut dah orang telekom nih.ape masalah streamyx sekarang ehh??dari minggu lepas lagi macam ni. kejapKejap disconnect. kalau disconnect 2 3 minit takpe. ni tak. 2 3 jam hokeyyy..

haisshhh insanInsan yang bertanggungjawab ke atas kejadian ini, tolong la bertanggungjawab menyetelkan masalah ni. kang saya panggil karam singh walia buat liputan kang..tak pasalPasal keluar peribahasa ""jangan berumah di tepi pantai kalau takot dilambung ombak.jangan pakai streamyx kalau takut asik disconnect""..""rumah terbakar nampak asapnya.stremyx disconnect tak tahu sebabnya""ape kene mengena ntahhh. eh karam singh layan ke??macam takkan dilayan je??

dah dah.. ngarot jer.. bye!!

pssttt pssstttt--->incik mat kool, selasa depan anniversary kite kan?kan? u nak bagi hadiah ape kat i???auuwwwww... tbe2 incik mat kool reply--->kan selasa tu besday saya. so, hadiah untuk saya kene berganda. anniversary n besday sekali..jadi, motip sekarang saya takkan keluarkan ayat no 1 itu.. kalau terkeluar jugak, memang kene sekeh dengan diri sendiri!!~~giller ganas amaran untuk diri sendiri~~~bye lagi sekali!!

Friday, 12 November 2010

spesel untuk incik mat kool..



incik mat kool sangat buzy minggu ni. kesian kat kamu. maka saya tulis entri khas untuk kamu untuk kamu gembira tak tensen tensi. takde down down yer.. chaiyokk!!!

tadi tetibe mesej cakap dah down..haipp tak boleh mcm tu la. u can do it la sayang.. minggu ni incik mat kool exam 5hari berturut turut... 5 ke 4 ek??5 rasenye..incik mat kool yang exam tapi awek dia pulak yang blur pelupa lebih. ngeeee

saya sangat suka la ayat kamu dua tiga hari ni..

incik mat kool ~~watpe??
saya ~~tgh on9..dah abis stadi ke??
incik mat kool ~~tak lagi.saje nak mesej nak dapat SEMANGAT..huhu terharuuuuu..tacing tacing.... terus rasa nak tolong jawabkan exam incik mat kool..hihi


pesanan untuk incik mat kool : semoga anda sentiasa cool. ni sayang dah letak picture kelas kita duludulu.gambar riang gembira selepas habis diploma. gambar ni harap harap boleh bagi semangat kepada anda. setkan minda "kalau diploma dulu boleh habis dengan jayanya, kenapa degree tak boleh??" mesti boleh jugak kannn.. berusaha tu penting sayang..


walaupun tak dapat balik raya aidiladha ni, dudok la kt kl tu sorangsorang sambil nyanyi lagu dendang perantau. kalau rasa nak makan ketupat tapi tak boleh nak buat, pegi beli roti pastu cicah tuna. anggap la tengah makan ketupat dan rendang nyum nyum..haha.. ni nak bagi semangat ke nak bagi lg down nih?? sori sayangg.. saja je nak uji ketahanan anda.. anda kuatkan.. tak kesah pun setakat kene uji sebegini rupa.


nanti sayang akan uji ketahanan lebih kuat lagi di pagi raya sebab sayang nak buat video khas ketika menjamu selera juadah hari raya dan menyantap rendang lembu korban. harap harap anda lebih kuat untuk menghadapinya..huahua..

Banafee Village JB

nak feel pengacara jalan-jalan cari makan jap. tak larat nak taip lebihlebih. tatap je la makananmakanan yang ada siap harge bagaii.. kate nak feeling pengacara jalanjalan cari makan kan.. harus la letak harge siap. ngeeee

LOKASI : BANAFEE VILLAGE JB

SOYA CINCAU PANAS *2.80*

NASI GORENG MAHARAJA *16.90*

AYAM PENYEK *8.00*



BANDUNG SODA AIS *3.00*

Thursday, 11 November 2010

CHINTA akhir


>> Sadatul tiba2 pulak dah pregnant 3 bulan
>> mak ayah rasul iman dah pening nak teruskan perkahwinan tu ke tidak
>> rasul nak jugak teruskan
>> mak sadatul pegi jumpa chinta. tengah laser2 kat chinta, pengsan pulak dah si chinta nih.
>> pastu masuk hospital
>> pastu rasul iman pegi pujok ajak kawin jugak sebab Sada suroh
>> pastu akad nikah
>> pas akad nikah, nak sarung cincin, chinta jatuh kat bahu rasul iman. cincin terjatuh. pastu sada ambik. pastu sarung cincin kat jari chinta. pastu chinta mcm sedar sikit sikit. pastu terus terlentok mati
>> pastu tiba tiba keluar pulak perempuan tengah baca doa kat kubor. nama dia chinta jugak. tapi tak tau la chinta ape. chinta chondoro mungkin.
>> memang konfem la budak anak chinta.
>>pastu TAMMMATTTTT..
what say u???
cerita ni macam bes dari awal coz cerita dia laju semacam je. dalam 1 episod tu, sapa yang jahat, dlm episod yg sama jugak blh dapat balasan.boleh terus kene langgar lori,boleh terus mati. bak kata org zaman sekarang nih, "tuhan bayar cash".memang laju la kannn cerita camtu. takyah sakit hati lama2 kat pelakon tuh.
tapi ending dia macam tak bes sikit la.. biasa2 jer.. tapi saya sangat tak suka si rasul iman tu. bajet redha jer dengan keputusan yang mak dia buat. bajet redha je dengan keputusan yang wife dia buat.. dia tu lelaki kan??tapi kenapa la susah sangaaatttt nak buat keputusan sendiri. ntah hape hape.. pastu muka macam redha je dapat kahwin dengan chinta. padahalnye memang suka..
pastu SADA tu pulak kelaka je bila buat muka sedih. muka dia memang berusaha habis la nak sedih. sampai kerut kerut muka. pastu layu layu kan mata dia. tapi tetap tak sedehhhh.. tak sampai feel kt penonton nih.. silap pilih pelakon la diorang nih..
byk komen pulak minah ni kan.. sapa yang rasa komen saya tak betul, harap mahapp.. lain orang lain pendapat kannnn....
ok la..baiiii

Tuesday, 9 November 2010

jawatan kosong

sekarang ni selalu jugak dok tengok2 jawatan kosong kat intenet. dah nak habis stadi kan. harus la dah stat berusaha gigih segigih gigihnya untuk cari keje, untuk kumpul duit, untuk kumpul harta, untuk KAWIN juga untuk kumpul anak selepas itu..**wink**

tapi perasan tak sekarang ni kalau ada jawatan kosong, kalau kat syarat2 permohonan tu, kat bawah selalu ada *keutamaan diberikan kepada anak negeri...........*. kalau jawatan tu dekat selangor, keutamaan kat anak selangor. kalau jawatan tu kt johor, keutamaan kat anak johor. abis aku yang lahir kat pahang ni memang terus DOWN la. pahang tak banyak la wei peluang. try la korang cari jawatan kosong, bape kerat je pun yang kat pahang.

pernah sekali aku nak apply 1 jawatan kosong ni. dah baca syarat2 suma memang cukup la dengan kelayakan yang aku ada. siap print borang bagaiiii. dah siap isi hokey. tapi part last tu nak penjamin ke hape ntah.cmtu la lebih kurang. xde masalah pun kalau nak mende alah tu tapi kat situ tulis nak penjamin tu ialah staf kolej tu sendiri.. memang nampak sangat la dia nak KAUM KERABAT die je kan yang keje kat situ. perlu ke wei syarat camtu?????

contoh terdekat, tengok je la kat u aku ni haaa.. kalau tanya staf tu dari mana, kebanyakan nya dari parit king ni ha jugakk. kalau tak pun dari bp. kalau tak pun dari air hitam. kalau tak pun dari jb. semua tu dari negeri mana??? lu pikir la sendiri..

memang la orang kata apa2 hal cuba dulu.. bila tengok je syarat tu,aku menyampah.aku tak suka syarat tu. buat aku DOWN dan terus jadi tak semangat nak apply.

sekarang ni nak keje, kene main kabel je kannnn.. kalau ade kabel, dan2 je la dapat keje yang memang jadi citacita dari kecik dulu. kalau yang takde kabel macam aku ni, terpaksa la tukar citaCita 10 kali. last2 dapat keje lain dari citaCita jugak kottt


p/s:nape emo semacam je minah ni ek??PMS lambat lagi rasenye..hurmmm.pikir2 kan. selamat beramallll...

Monday, 8 November 2010

bibAH oh BIbah..

lagi sebulan nak abis prktikal. sangat tidak sabar. seronok je prktikal kat SMC ni tapi ada someONE yang sangat la merimaskan. dan oleh sebab manusia yang sorang ni saya memang tak sabar nak habis. BIBAH ni memang nak makan kasot saya agaknye. sangat la meRIMASkannn.. kalau la membunuh tu dibenarkan, kan besss. konfem saya pegi pinjam senapang kat mak saya. eh mak ada senapang ker???huhu

Friday, 5 November 2010

suspek di kesan..

cehceh.title entri bunyi macam CSI lak aku nih.. no telefon yang semalam tu dah dapat di kesan siapa die. ni hasil dapatan dari CELCOM. manusia yang BANGANGGG itu adalah ALARUDDIN dari PEKAN,pahang.

kalau dah dari PEKAN tu, aku tahu la keje sapa. memang keje perempuan GILA yang aku pernah cerita dalam ENTRI ni.

dia ingat aku bodoh macam dia kot. tak boleh nak kesan sapa punye keje. BODOHHHH

sila dail nombor ini

aku rasa ada manusia psiko ke hape ntah. die dok call adik aku tapi bila angkat senyap. mungkin dia bisu. kalau korang rasa nak hulurkan bantuan untuk pembedahan mulot dia, dail la no ni 0199021753.

korang try call dia pastu kalau die angkat, senyapppp je. baru dia tahu ape adik aku rasa bila die buat camtu.. nah no die lagi sekali
0199021753

gelak guling guling guling guling


ni la kes yang buat saya gelak gulingguling.. arini tak boleh cerita lebih2.. esok atau esok lagi atau esok lagi saya akan cerita. tu pun kalau saya ada free.. bye

UPDATE!!

weekend hari tu pegi jb umah incik mat kool.. incik mat kool datang ambik kat parit king pagi jumaat. then, petang tu plan nak g layan tengok wayang. lepas sembahyang jumaat tu, kitorang keluar la. plannye nak g Leisure Mall. dah separuh perjalanan tu, incik mat kool tetibe :

incik mat kool : ehh
saya : nape?
incik mat kool : tengok abg pakai selipar.
saya : hahahahahhahaha HAHAHAHAHAHAHAHA hahahahhahahhahahahahah HAHAHAHHAHA

bajet nak buat trend sendiri la pakai selipar lain sebelah???huahuahuahua

saya dah tak boleh cakap ape dah. hanya mampu gelak gelak gelak guling gulling sampai pecah perot. sampai gegar gegar kereta dah. aishhh macam mane la boleh silap pakai selipar.

so, terpaksa la balik rumah semula tukar selipar.. nasib baik la tak sampai lagi. kalau dah sampai, boleh tak taknak jalan sama dan buat buat tak kenal??? ngeeeee

tu la..org kate kuar jalan pakai kasut bagi nampak semart ckit. tapi degilllll. nak jugakk pakai selipar oren die tu.. las2 sape yg malu??sape yg muka merah sebab kene gelak ngan awek die?? nasib hang la dapat awek yang suka gelak..

Thursday, 4 November 2010

saya sudah menang. anda bila lagi??

ececehhh title belagak semacam jer bunyinyer... ape2 hal, klik dlu gambar kat bawah ni kalau nak tau saya telah menang apa.

contest ni sangat simple.. so, kalau teringin nak belaja buat coklat tapi sangat kedekot nak keluar duit macam saya, so boleh la dapatkan e-book percuma ni. ape2 hal korang g la kt BLOG nih.

k la. nk kuar dating. xleh taip bnyk2.bai

Wednesday, 3 November 2010

mesin lipat baju diperlukan!!!

saya memang pemMALAS untuk lipat baju. kalau ada almari memang gantung je semua baju walaupun tempat sangkot baju kat almari tu akan semakin mengendur dan mengendur dan terus sembah bumi..

kenapa la lepas je basuh, kene lipat la pulak. tuh kain dalam bakul tu sape mahu lipatkan?? dari minggu lepas kain tu tak usikUsik..main kuisKuis jer.haha.. mesti yang bace ni dah gelenGeleng kepala cakap saya sangat pemalos kan. takpe2. cakap la apa pun. daripada korang ngata saya pemalas, lebih baik tolong lipat baju. kan dosa tu dah boleh ganti dengan pahala. huahuahua...

pesanan untuk bakal hasben yang baik hati n rajin pulak tu~~>boleh tak nanti dah kawin, incik hasben tolong lipat baju. ni je permintaan saya tau.. keje lain saya buat. JANJI NI.. ngeee. dah tau pemalas, terangTerang cakap kat sini. terus jatuh saham. rasanya bakal mak mertua tak baca blog ni. so, tak perlu risaukan diri..**wink**

Tuesday, 2 November 2010

jimmy shanley kaya, suhaila kaya, majlis kawin pun memang KAYA la kan

cerita jimmy nih kawin macam dah basi pun tapi nak gak hebohHeboh lepas baca majalah semalam. memang dah tau dia kawin tapi tak tau pulak pasal limosin chrysler tu. so, semalam bila tengok rasa macam termenung sekejap. gilerr besss.. ke korang dah lama tau??mungkin saya sorang je yang lambat.

bapak suhaila a.k.a bapak mertua jimmy shanley ni, siap beli seketul limosin chrysler semataMata untuk perkahwinan anak dia. semataMata untuk bawak pengantin ke KLCC. kate orang kaya kawin dengan orang kaya kan. harus lah naik limosin takkan naik beca kan..

nah tatap la dulu pengantin comel nih. suhaila ni boleh tahan cantik. tapi bila dok sebelah jimmy nampak tua la pulak sebab jimmy muka sangat budak sekolah. comel gituww..

ni la rupa dalam limosin yang dibeli khas untuk perkahwinan diorang. GEMPAK kannnn...

tapi limosin chrysler ni bukan hadiah perkahwinan tahu?? hadiah perkahwinan part lain weii. mak dia siap tanya nak hadiah apa. korang tau suhaila mintak hape? "skyline GTR35". dannnnnnn mak dia jawab "akan tunaikan apa yang anak dia nak". (tetiba rasa nak call mak dan mintak perkara yang sama. tapi jangan terkejot kalau jawapannya totally tak sama dengan mak suhaila bagi. tapi hanya dapat tamparan maut mungkin..hadoiii)

misi mencari dato' bermula!!semoga dapat kawin kat KLCC..DEBUSSSHHH kene simbah ngan air sebaldi bagi sedar diri..haha