Thursday, 12 April 2012

google search

tadi saje2 melawat web nuffnang..padahal dah tau earning memang tak bergerak kat situ je(nampak sangat blog nanHADOOO)...bukak hari2 dgn harapan nuffnang buat suprise bagi hadiah kawin ke tetiba dapat 5 6 ribu.bagus jugak tu.~verangan sangat kannn..haha

ni bukan nak cerita pasal duit nuffnang nih. aku memang suke kalau bukak nuffnang tengok kat keyword tu.ye la nak tengok earning memang sah2 la mendukacitakan. ni aku dapat keyword yang harini punye..sila tengok bawah sekali


sape la yang buat google search macam ni. boleh pulak link ke blog aku..konfem orang tu menyesal tak sudah. sebabnya blog aku memang tak membantu langsung pun..mana la aku tahu boleh bawak toto ke tak.

tak pernah pulak aku buat entri "boleh bawak toto masuk hotel ke tak".hihi..aku rasa ni mesti dapat dari ENTRI ni.

ok bai..itu je pun nak update..gelabah kan pompuan nih..

Monday, 9 April 2012

design wedding card

ini bukan design akhir. dalam proses bekerjasama dengan adobe photoshop cs5 lagi. yang pasti konsepnya lebih kurang. backgroud memang putih suci cenggitu.akan ada 2 ketol manusia tu, akan ada nama peranten, akan ada tarikh kejadian. dah setel..

Thursday, 5 April 2012

Gold Coast Morib Resort ~Theme Park

semalam dah cerita pasal hotel.ini cerita theme park pulak.taman tema bahasa lebih rasminya..

kalau dah check in hotel, dapat tiket masuk taman tema untuk 2 orang.tiket tu untuk 2hari.means kalau check in 1 hb n checkout 2hb, so, tiket tu valid untuk 1&2hb. yang penting, xleh tanggal dari tangan.~~tido pun pakai tag kat tangan weii..~~

kalau la yang pegi lebih dari 2 orang ataupun korang juz nak layan taman tema tu je tapi taknak tido kat sana, still boleh masuk jugak..
harga tiket :
rm25(dewasa),
rm15(kanak-kanak)
kanak-kanak 2tahun ke bawah free jer.

taman tema ni macam biasa je.tak awesome sangat la.cuma yang bes kitorang pergi weekdays.so, tak ramai orang.dah jadi tempat tu kitorang yang punya. kalau pergi weekend konfem penuh je kat situ. nak mandi pun mesti berebut2 jugak la kan. tempat ni baru..mungkin lepas ni akan ditambahbaik lagi.

waktu operasi pukul 8pagi sampai 7malam. malam yang tak bes sebab takde aktiviti boleh buat. tapi pantai morib dekat je.dlm 5km.so, kalau bosan2 dok kat bilik hotel, boleh la lepak2 makan ikan bakar kat pantai morib tu...

ni view dari bilik.kitorang request nak bilik mengadap theme park.baru indah pemandangan dok kat balkoni kannn..


tempat dia nampak bersih..sebab tak ramai orang.kalau ramai tu, khuatir jugak air pepsi blue jadi pepsi original pulak..



tu bilik kami!!!


nampak gelongsor biru kat belakang tu?nampak macam biasa je tapi bila gelongsor seram jugak.licinn wooohh...badan dah jatuh dalam air, jantung macam tertinggal kat atas lagi..camane tu??



ini replika. ni next projek aku rasa. gold coast kuantan..orang kuantan,sila tunggguuuuu kedatangannya!!!!

Tuesday, 3 April 2012

Gold Coast Morib Resort ~Hotel

sape pernah pegi gold coast morib resort?siapa yang tak pernah dengar, sila jangan terpedaya. ni bukan dekat australia. ni dekat malaysia yer.diulangi MALAYSIA..hebat betul MALAYSIA sekarang kan.nama tempat pun dah nak macam australia.kang wujud la pulak london bridge cherating, eiffel tower jempol macam2 bagai la kan..

tapi seriously, tempat ni memang bes. hotel die giler gempak memang macam kat gold coast australia la..ehhh aku pernah g australia ke?cakap macam serba tahu kan??padahalll...

kalau sape2 yang teringinnnn sangat nak bercuti tapi cuti tahunan dah yillekk, yang tinggal cuti sabtu ahad je, tu pun sabtu kena pulak kerja sekerat hari, memang tersangat la sesuai datang sini. lepas kerja hari sabtu tu, pegi la check in kat sini 1 malam bawak family.tapi yang kerja area selangor dan sekitar la~~giler hebat aku atur jadual orang kerja.haha~~

kalau korang nampak tulisan ni, korang dah berada di jalan yang benar. sila masuk,parking kereta dan check in!

ni lobi hotel. kalau tengok real, memang sangat WOW!deko dia memang kelassss kau maria!!bukak je pintu utama tu terus WOW 3kali sambil ternganga mulot..hover kott



dah masuk bilik lagi la WOW!bilik sangat puas hati..ade dua katil single.boleh jugak kalau nak 1katil queen.memang berbaloi dengan harga. sangat luas.kalau rasa nak bawak 1 bas tapi nak jimat punye pasal, sewa je 1 bilik.pastu ko bawak la tilam ke toto sendiri.pastu ko boleh main lari2..~~ini cerita benar.cuma 1 bas tu macam tipu ckit la~~

tempat ni baru. so, nampak clean n clear lagi. semuanya nampak baru2.katil,lampu,tv,rak meja.semua la..


ni kat balkoni.sangat indah wooo..boleh tengok orang mandi2 kat theme park. nak terjun dari bilik pun bolehh.tapi esok kalau masuk metro muka depan, tanggung sendiri la yer..


tandas pun nak ambik gambar.ohhh sangat jakun..


siap ade jakuzi bagai. dah lepas mandi kat theme park, balik bilik berendam pulak kt jakuzi. dah kalau dok kat sini memang keje berendam je la..kalau berendam lama2, nanti kulit jadi mengecut kan..agak2 kalau berendam seminggu tanpa henti, boleh kurus tak?kurus dan mengecut tu same tak?ke lain?ke?


see..bilik mandi dia sangat seksi.pintu kaca wooo.jelas dan nyata..luas pulak tu.kan dah kate kalau bawak 1 bas pun boleh muat.tak muat dekat hall, dalam bilik mandi pun ok ape


bukak je tingkap ni, boleh masuk jakuzi teruss.. agak2 bangun pagi malas nak jalan tiga empat langkah masuk bilik air, terjun je kat tingkap ni. selangkah je dari katil.jimat masa kan. juga bagus digunakan jika tak tahan nak kencing. ni kira jalan short cut la nak g toilet.

kalau tak silap kat sini ada 1jenis bilik je.studio suite(boleh pilih 2katil single/1katil queen). rate harga rm290 + breakfast utk 2org + tiket themepark utk 2org.tu harga weekdays. harga weekend tak tahu la sama atau beza

pasal themepark nanti kita cerita lain entri okeyh..

DIY Giant Paper Flower


sangat la berat tangan nak update blog sekarang ni..update2 je terussss buat tutorial..sangat feeling martha stewart kannnnn..haha

tutorial ni amat la senang. mula2 nak buat giant paper flower yang guna crepe paper tu. tp dah tersalah beli crepe paper.so, tak menjadi. sebab ni je barang yang adenye punnn, maka terhasil la giant paper flower version doily paper..jom layan tutorial jom.kalau tak paham nasib korang la eh..ampunnnn..

1st, kena ada doily paper semestinya. yang besar lagi ok. aku guna yang 8inci.kalau ade yg 10inci pun ok.br jadi GIANT flower.kalau tak jadi NOBITA flower jer nanti..euuwww


2nd, kena ada solitip (sepatutnya guna pelilit bunga telur tu tau.tapi aku tak beli.yang ada solitip ni je.pun boleyyy la kan.)

3rd, kena ada batang kayu (yang ni suke2 korang la nak guna apa kan. aku guna buluh yang biasa orang buat hiasan dalam pasu tu..tapi dalam tutorial ni guna batang chopstik je.hari tu buat tak sempat nak ambik gambar bagai. maka, pagi tadi gigih la buat & ambik gambar semula sebab nak penuhi permintaan peminat martha stewart..euuwwww bajet tau...)

terima la gambar bajet martha stewart..larikkkkk

1st step, lipat doily paper macam ni (better jangan guna sekeping je.nanti lembik sangat)


2nd step, lipat lagi sekali. jadikan bentuk V


3rd step, ambik batang kayu dan buat macam kat atas ni.


4th step, gulung doily paper. jangan gulung betul2 ikot batang tu.gulung longgar2 je okey..jadi macam kat bawah ni.


5th step, solitipkan doily paper bagi lekat kat batang.


6th step, ambik lagi 1 doily paper, pastu buat bentuk V macam kat atas td, pastu lekatkan macam kat atas ni.


7th step, lapiskan banyak2 macam dalam gambar

8th step, haaaa dah nampak bentuk bunga kan. so, tambah la lagi banyak2 sampai puas hati okeyh..

nanti boleh ambik gambar macam kat bawah ni...amboiii terus bg tips photoshoot lagi..ngeee

SELAMAT MENCUBA LALING SEMUA!!