Saturday, 12 January 2013

Apa yang perlu ada untuk candy buffet + chocolate fountain

Entri yang lepas tu bagaikan lepaskan batuk di tangga je kan.ala kadar sangat.heee..so, hari ni sambung lagi sikit pasal candy buffet + chocolate fountain..

antara barang yang perlu ada untuk candy buffet n chocolate fountain :-

1. perkara wajib!chocolate fountain machine semestinya!!ni my sis beli kat sunway pyramid
2. coklat khas untuk fountain. pernah baca ada orang cakap boleh guna coklat biasa.tapi dikhuatiri mesin cepat rosak. so, ambik langkah selamat. beli aje la coklat khas untuk fountain walaupun mahal. rm68 untuk 1kg..masa majlis aritu beli 4kg.dapat rm60/kg. diskaun 4hengget.. tapi baru ni ade jumpa murah pulak harganya jual online. rm45/kg.beza btl harganya.cer tgk kat SINI

3. marshmallow..ni budak2 suka sebab colourful n rasa pun sedap bila dip coklat.bukan budak2 je.mak n ayah budak pun suke..heeee

4. Buah-buahan..buah stroberi adalah sangat dialu-alukan.tapi time majlis aritu xde stroberi pun sbb susah sgt nak dapat kt kampung ni ha..yang ade anggur + kiwi + epal hijau shj..pun ok jugak.janji warna warni

nyummmehh..ni masa birthday ica tahun lepas..kami pegi cameron semata2 nak beli strawberry yang  lazat2 untuk buat chocolate fountain.gambar atas ni adalah 1/5 daripada stroberi yang ada.gemok2 pulak tu.heee.tapi takde la pegi cameron smpai atas,beli stroberi,terus pecut balik.sempat la jugak bercuti 2 malam kat sane..tiba2 rasa nak ajak incik mat kool pegi cameron makan stroberi puas2.ohoiii besnye.*dh blh bagi alasan baby yg nk mkn..heee point!!*
5. biskut jari

 6. Fruit tart..potong dadu buah2 yang ada, then letak dalam shell tu. sapa nak makan,curah je la coklat dalam tu..simple!
shell colourful ni beli yg dah siap.tak sempat nak buat sendiri.pengantin biziiii ;)
ni menu lebih kepada chocolate fountain.nanti next entry kita tengok pulak menu untuk candy buffet sahaja(tanpa chocolate fountain)..daaaaa

2 comments:

  1. sunway piramid tu kedai mane? tingkat brp?

    ReplyDelete
  2. mesin 2 berapa ye kakak awk beli.. email harga kt sy boleh nsroslinda@gmail.com

    ReplyDelete