Friday, 16 November 2012

wedding review 6 : veil nikah

Asalnya nak DIY veil nikah..tapi pak andam sangat la bermurah hati nak bagi pinjam je veil nikah tanpa charge tambahan.hee..bagus jugak..saat2 akhir memang banyak perkara lain nak setel..bagai orang mengantok disorong bantal.terus say YES!..dah setel satu kerja.tak perlu DIY veil..


chiffon veil vs pengantin vs pengepit

sila fokus hanya pada veil..abaikan pengantin perempuan yang macam tak sabar sangat nak tandatangan surat nikah..bagai nak rampas dari suami..haha

Thursday, 15 November 2012

wedding review 5 : baju nikah

Untuk baju nikah, memang dari awal  plan nak hantar jahit kat makcik yg selalu jahit baju family kitorg je. takde tempah designer mahal2..kos upah baju kurung moden adalah sangat murah..rm30..beli kain 1meter=rm12,4meter=rm45

untuk menambahkan meriah, sy beli kain lace 1 meter = rm38.then, potong border n bunga2 tu utk patch kat baju.setel.xyah beli border lace yang mahal2.jimat banyak kat situ.

pastu, buat bunga 3d jugak utk patch kat baju..beli kain chiffon rm2x2meter=rm4...
pearl : +-rm20

so, total untuk baju nikah :
harga kain + upah jahit + kain lace + kain chiffon + pearl
45 + 30 + 38 + 4 + 20 = RM137
MURAH kan??

see de LENGAN BAJU...salam mak mertua after nikah..SERONOK sbb dh ada 2 emak sekarang ;)

details BAJU NIKAH..maafkan la rupa kain yang sedemikian...eh tapi masa nikah, dah x selekeh macam ni dah

baju kurung moden ni, memang saya suka2 buat design senget cenggitu..nak nampak kurus katanyerrr..haha tapi berkesan jugak teknik ni..walaupun kenyataannya tak kurus tapi sebab design baju nampak kurus pun boleyyy..haha
bukti : kain iron time nikah..tumpang iron kat kedai baju sebelah kedai saya.secara PERCUMA..heee suka ajer kalau free kan.senang guna iron yang guna secara menegak tu.kalau kat rumah kena iron secara melintang..haha apa yang lintang pukang sangat ayat nih

saat2 kena dera dengan kameraman..hindustan sangatttt main cakcak bagai..haha

Saturday, 10 November 2012

Orang paling bizi masa majlis saya

org tumbuk inai die pun nak jugakkkk..nah sebiji lesung batu..memang suke la si awan nano ni dapat lesung batu sebijik kat die

ni pun kemahin kalah pengantin..diammmm je aunty die inaikan..kalau tak,nak dok diam seminit pun susah


gambar nikah memang sangat la banyak gambar dia..bukan pengapit tau.PENGEPIT..hehe..kalau nak dok sebelah  mama die je takpe..ni tak, nak dok atas bantal pengantin tu sekali..hamboiii


nampak tak gambar die kt ujung belah kanan tu??haha..ade jugakkk..kesian je tak masuk gambar penuh..

ni masa khatam quran pagi..nampak tu belah kanan tu.siap pakai baju kurung comelll bagai.nak mengaji jugakkk...tibe2 dok  celah2 org."mama nak air"..punya la ramai umat manusia kt dlm rumah tu..mama jugakkkk yang di cari nak mintak air..kelaka la ica ni(ica ni anak sedara saya tapi dia panggil saya mama.kang ade pulak cakap aku makJan sebab baru kawin tapi dah ade anak..heee)

nampak tak betapa bizinye die masa hari majlis..muka dah mengalahkan wedding planner nih..macam banyak sangat keje die tak setel lagi..kerut2 dahi..haha
die sentiasa bos..org lain dok bawah.dia wajib berdiri..dah sape bising2 kang mendapat la kene sound ngan die "ishing  laaa"..kau mampu sound org lagi besar cenggitu??budak ni je yg mampu buat cenggitu..haha



Friday, 9 November 2012

wedding review 4 : handbouquet nikah

Handbouquet nikah = fresh flower.peach rose campur bunga kecik2 tu ape ntah namanya..haha..disediakan oleh pak andam jugak.termasuk dalam pakej..

bunga tangan ni jugak bawak pegi outdoor petang tu.pak andam curik sekuntum pinkan kat poket baju incik mat kool untuk outdoor.tapi sampai lokasi outdoor bunga pun dah hilang entah ke mane..penat je curik..heee

yang pepel kecik tu ape nama haaa??dengan yg bijik2 merah2 tu..~~tak tau sangat pun nama bunga~~

selepas akad nikah..~~kami suami isteri memang tak pandai senyum manis depan kamera~~abaikan muka pengantin

Handbouquet of de day..31sept2012

wedding review 3 : henna



ni je gambar yang boleh nampak henna yang dah siap masa hari nikah..tunggu la gambar dari op nanti kot kot ade yang lain..heee

Thursday, 8 November 2012

wedding review 2 : make up sanding

Make up sanding dengan pak andam yang sama time nikah..walaupun dengan orang yang sama tapi mekap memang nampak lain..tapi dua2 puas hati..time sanding, tang mata memang meletopss..dah pengantinnye mate sangat la sepet.maka, harus la make over tang mata lebih sikit..bulu mata atas n bawah kene letak.baru la nampak terbukak sikit mata tu..klu x, penat tetamu nak cari mata pengantin...ehh~~

yang paling penting mekap ni TAHAN sampai petang..kalau cantik sekejap je pun tak gune jugak..penat bayar mahal2, time sanding je cantik.elok je abis sanding, mekap cair.memang kelaut la kan..nasib baik saya tak tersalah pilih tukang mekap..Syukur..

cakap banyak pun tak guna kalau xde bukti..tengok la gambar kt bwh ni ha..

ni gambar dari OP yang diorang upload kt fb 2 3 keping.termasuk gambar bawah ni.album x dapat lagi ;(
saya rasa mekap saya cantik..~~kau mampu puji diri sendiri mcm ni???haha

ni gambar dari kamera sendiri..captured by my sis, linda mantopo

Wednesday, 7 November 2012

wedding review 1 : make up nikah

punya la lame nak buat review wedding.2 bulan dah kawin br hegeh-hegeh..bajet nak tunggu gambar cun2 dari OP tapi apakan daya.smpai hari ni pun xde bau2 lagi album kawin..maka, ngadap je la gambar dari kamera sendiri..
Makeup Nikah : oleh Deqwan Renjis boutique..recommend!!!
sangat suka dengan make up diri sendiri..ramai puji cakap cantik(ehhh mane ade orang tak puji pengantin.depan2 semua harus cakap cantik.kannnnn)..makeupnya simple je..takde la tepung gomak sangat.sweeet je.kate utk nikah kan.harus la sweeet.heeee.yang paling PENTING pak andam adalah berjaya menutup cela muka saya.(muka saya banyak parut jerawat kat pipi.ade hitam2..sangat dislike!)nasib baik dapat tutup..SELAMAT...
ni gambar kamera sendiri..maka, kualiti tak seindah OP..MAAF...
p/s : 2nd review : make up sanding

Wednesday, 5 September 2012

Alhamdulillah sudah menjadi Mrs.Azhar

Alhamdulillah dah seminggu selamat menjadi isteri kepada En.Azhar Ahmad.. Majlis belah perempuan pun Alhamdulillah selesai seperti yang dirancang. tinggal majlis belah lelaki 16sept ni..harap2 berjalan lancar jugak...


nak review pun tak berapa bes lagi.gambar tak banyak..tatap la gambar yang sekeping ni dulu okeh.. ;D

Selepas Akad : Alhamdulillah dengan sekali lafaz..Incik Mat Kool banyak praktis rasenye nih..heee

Saturday, 11 August 2012

DIY 4 ~ Digunapakai Satu September

DIY 4 : KASUT SANDING ~Kasut beli yang kosong.
DIY pearl sahaja bagi tambah meriah ckit..ngeee

p/s : Untuk lebih detail, sila tunggu after majlis. tu pun kalau sempat dan tahap rajin berada pada tahap membanggakan.. kalau tak, sodakallahhulazim la kan..heeeee

Friday, 10 August 2012

DIY 3 ~ Digunapakai EnamBelas September

DIY 3 : TQ TAG (Belah Lelaki)

p/s : Untuk lebih detail, sila tunggu after majlis. tu pun kalau sempat dan tahap rajin berada pada tahap membanggakan.. kalau tak, sodakallahhulazim la kan..heeeee

Thursday, 9 August 2012

DIY 2 ~ Digunapakai Satu September

DIY 2 : BAJU NIKAH ~~ Kos tak sampai rm150 termasuk material n kos upah jahit.

p/s : Untuk lebih detail, sila tunggu after majlis.tu pun kalau sempat dan tahap rajin berada pada tahap membanggakan..
kalau tak, sodakallahhulazim la kan.heeeee

Wednesday, 8 August 2012

DIY 1 ~ Digunapakai Satu September

DIY 1  : KAD KAHWIN ~~ kos dalam 16sen termasuk sampul

p/s : Untuk lebih detail, sila tunggu after majlis.tu pun kalau sempat dan tahap rajin berada pada tahap membanggakan..
kalau tak, sodakallahhulazim la kan.heeeee

Tuesday, 7 August 2012

Mata Rozita Che Wan

Title tak tahannn..jgn la mengharap sgt nak tengok gambar rozita che wan yg meletopppss tu kat entri ni. kang kalau mengharap sangat, sekali yg keluar gambar kat bawah ni, memang kecewa tahap nak batalkan puasa la kan..haha

Mata Tersangat Rozita Che Wan kannnn ;p

Lokasi : Cameron Highland (Destinasi Wajib Hadir setiap Tahun.eh kalau setahun sekali takpe lagi.ni setahun 2 3 kali.tu dah kire jakun strawberi la jugak kan.hewhew...)


p/s : color lens ni grey tahu.tapi macam hover pulak dlm gambar ni.mungkin kalau cuaca sejuk grey boleh bertukar wajah ikot color baju..ke achanner??
eh..dh siap 1 entri la..~~~buat2 pelik bila tiba2 boleh update blog yg dh terbengkalai.haha

Thursday, 24 May 2012

99hari lagi!!!

sekali tengok ticker td "haaaahh 99hari lagi???"..dh mule la rase gelabah tak tentu pasal nih..mcm byk lg je x setel..

esok cuti..nak mengecat rumah!!

design kad kawen belum finalize lagi.

asmaul husna incik mat kool dah siapkan design tapi belum print lg.

bunga telur dh 2 3 minggu tak usik. ntah bila la boleh siap..

baju nikah baru pegi tgk semalam. makcik tu tak start jahit lagi..

veil nikah langsung tak terusik lagi..kain pun ade dalam plastik jakel lagi tu haaa..

....................................................
.............................................................................(sila isi tempat kosong)
HADOI doi doi doi..DAH TAK SANGGUP NAK SENARAIKAN APA YANG TAK BUAT LAGI..OVER GELABAH KANG!!

Nak ke cameron highland bersame family 7-9jun...hohoihoiiiii tengah gelabah2 sempat lagi nak bercuti.(makan stoberi mungkin boleh hilangkan gelabah..okbai)





Monday, 14 May 2012

Stress!!

Sumpah aku stress..
Sumpah aku rasa nak nangis..
Sumpah aku rasa nak menjerit..
Tapi....
Aku sendiri tak tau stress sebab ape..
STRESS TANPA SEBAB..sangat pelik~~

Thursday, 12 April 2012

google search

tadi saje2 melawat web nuffnang..padahal dah tau earning memang tak bergerak kat situ je(nampak sangat blog nanHADOOO)...bukak hari2 dgn harapan nuffnang buat suprise bagi hadiah kawin ke tetiba dapat 5 6 ribu.bagus jugak tu.~verangan sangat kannn..haha

ni bukan nak cerita pasal duit nuffnang nih. aku memang suke kalau bukak nuffnang tengok kat keyword tu.ye la nak tengok earning memang sah2 la mendukacitakan. ni aku dapat keyword yang harini punye..sila tengok bawah sekali


sape la yang buat google search macam ni. boleh pulak link ke blog aku..konfem orang tu menyesal tak sudah. sebabnya blog aku memang tak membantu langsung pun..mana la aku tahu boleh bawak toto ke tak.

tak pernah pulak aku buat entri "boleh bawak toto masuk hotel ke tak".hihi..aku rasa ni mesti dapat dari ENTRI ni.

ok bai..itu je pun nak update..gelabah kan pompuan nih..

Monday, 9 April 2012

design wedding card

ini bukan design akhir. dalam proses bekerjasama dengan adobe photoshop cs5 lagi. yang pasti konsepnya lebih kurang. backgroud memang putih suci cenggitu.akan ada 2 ketol manusia tu, akan ada nama peranten, akan ada tarikh kejadian. dah setel..

Thursday, 5 April 2012

Gold Coast Morib Resort ~Theme Park

semalam dah cerita pasal hotel.ini cerita theme park pulak.taman tema bahasa lebih rasminya..

kalau dah check in hotel, dapat tiket masuk taman tema untuk 2 orang.tiket tu untuk 2hari.means kalau check in 1 hb n checkout 2hb, so, tiket tu valid untuk 1&2hb. yang penting, xleh tanggal dari tangan.~~tido pun pakai tag kat tangan weii..~~

kalau la yang pegi lebih dari 2 orang ataupun korang juz nak layan taman tema tu je tapi taknak tido kat sana, still boleh masuk jugak..
harga tiket :
rm25(dewasa),
rm15(kanak-kanak)
kanak-kanak 2tahun ke bawah free jer.

taman tema ni macam biasa je.tak awesome sangat la.cuma yang bes kitorang pergi weekdays.so, tak ramai orang.dah jadi tempat tu kitorang yang punya. kalau pergi weekend konfem penuh je kat situ. nak mandi pun mesti berebut2 jugak la kan. tempat ni baru..mungkin lepas ni akan ditambahbaik lagi.

waktu operasi pukul 8pagi sampai 7malam. malam yang tak bes sebab takde aktiviti boleh buat. tapi pantai morib dekat je.dlm 5km.so, kalau bosan2 dok kat bilik hotel, boleh la lepak2 makan ikan bakar kat pantai morib tu...

ni view dari bilik.kitorang request nak bilik mengadap theme park.baru indah pemandangan dok kat balkoni kannn..


tempat dia nampak bersih..sebab tak ramai orang.kalau ramai tu, khuatir jugak air pepsi blue jadi pepsi original pulak..



tu bilik kami!!!


nampak gelongsor biru kat belakang tu?nampak macam biasa je tapi bila gelongsor seram jugak.licinn wooohh...badan dah jatuh dalam air, jantung macam tertinggal kat atas lagi..camane tu??



ini replika. ni next projek aku rasa. gold coast kuantan..orang kuantan,sila tunggguuuuu kedatangannya!!!!

Tuesday, 3 April 2012

Gold Coast Morib Resort ~Hotel

sape pernah pegi gold coast morib resort?siapa yang tak pernah dengar, sila jangan terpedaya. ni bukan dekat australia. ni dekat malaysia yer.diulangi MALAYSIA..hebat betul MALAYSIA sekarang kan.nama tempat pun dah nak macam australia.kang wujud la pulak london bridge cherating, eiffel tower jempol macam2 bagai la kan..

tapi seriously, tempat ni memang bes. hotel die giler gempak memang macam kat gold coast australia la..ehhh aku pernah g australia ke?cakap macam serba tahu kan??padahalll...

kalau sape2 yang teringinnnn sangat nak bercuti tapi cuti tahunan dah yillekk, yang tinggal cuti sabtu ahad je, tu pun sabtu kena pulak kerja sekerat hari, memang tersangat la sesuai datang sini. lepas kerja hari sabtu tu, pegi la check in kat sini 1 malam bawak family.tapi yang kerja area selangor dan sekitar la~~giler hebat aku atur jadual orang kerja.haha~~

kalau korang nampak tulisan ni, korang dah berada di jalan yang benar. sila masuk,parking kereta dan check in!

ni lobi hotel. kalau tengok real, memang sangat WOW!deko dia memang kelassss kau maria!!bukak je pintu utama tu terus WOW 3kali sambil ternganga mulot..hover kott



dah masuk bilik lagi la WOW!bilik sangat puas hati..ade dua katil single.boleh jugak kalau nak 1katil queen.memang berbaloi dengan harga. sangat luas.kalau rasa nak bawak 1 bas tapi nak jimat punye pasal, sewa je 1 bilik.pastu ko bawak la tilam ke toto sendiri.pastu ko boleh main lari2..~~ini cerita benar.cuma 1 bas tu macam tipu ckit la~~

tempat ni baru. so, nampak clean n clear lagi. semuanya nampak baru2.katil,lampu,tv,rak meja.semua la..


ni kat balkoni.sangat indah wooo..boleh tengok orang mandi2 kat theme park. nak terjun dari bilik pun bolehh.tapi esok kalau masuk metro muka depan, tanggung sendiri la yer..


tandas pun nak ambik gambar.ohhh sangat jakun..


siap ade jakuzi bagai. dah lepas mandi kat theme park, balik bilik berendam pulak kt jakuzi. dah kalau dok kat sini memang keje berendam je la..kalau berendam lama2, nanti kulit jadi mengecut kan..agak2 kalau berendam seminggu tanpa henti, boleh kurus tak?kurus dan mengecut tu same tak?ke lain?ke?


see..bilik mandi dia sangat seksi.pintu kaca wooo.jelas dan nyata..luas pulak tu.kan dah kate kalau bawak 1 bas pun boleh muat.tak muat dekat hall, dalam bilik mandi pun ok ape


bukak je tingkap ni, boleh masuk jakuzi teruss.. agak2 bangun pagi malas nak jalan tiga empat langkah masuk bilik air, terjun je kat tingkap ni. selangkah je dari katil.jimat masa kan. juga bagus digunakan jika tak tahan nak kencing. ni kira jalan short cut la nak g toilet.

kalau tak silap kat sini ada 1jenis bilik je.studio suite(boleh pilih 2katil single/1katil queen). rate harga rm290 + breakfast utk 2org + tiket themepark utk 2org.tu harga weekdays. harga weekend tak tahu la sama atau beza

pasal themepark nanti kita cerita lain entri okeyh..