Friday, 18 June 2010

terengganu - 2nd day -----snorkeling-----

macam gempak giler pegi terengganu sampai nak cerita banyak2 entri. mesti ade orang yang akan cakap macam tu. ah lantak r.. kalau taknak bace takpe. saya saje2 simpan kenangan ni untuk anak cucu nanti bace. kalau anak cucu pun bosan nak baca nanti, ok fineee.. takyah baca. ecehh tetibe emo pehal lak minah sekor nih.. ok2 back to normal. emo2 tidak perlu di sini. ngeee

aktiviti yang paling bes @ redang semestinye la snorkeling. walaupun tak pandai berenang, pakai la jaket keselamatan. dan2 boleh duduk berdiri sama tinggi dengan ikan..kahkah.. ok tak kelaka.
.

tengok2.. air dekat sini tersangat la jernih. nampak la ikan2 yang cantik. takyah nak snorkeling beria-ria, konfem dah boleh tengok ikan..

ikan kat sini memang agak kebuluran. hulur je roti tawar nih, berkejar2 dok keliling kita. tetiba rase macam artis dikelilingi peminat. weksss muntah disitu... ikan2 kat sini jugak suka gigit2 kaki kita. mase dok dalam air memang tak rase. balik rumah, rase la ko. mase nak mandi mule la rase pedih.. banyak la kesan gigitan2 die. tak beragak nak buat lovebite kat kaki aku. tetttt... aku bagi roti pun tak cukup lagi?? ish2..

ok ni 3 beradik yang eksaited dok beri ikan makan. sekali sekala nak glamerkn kaum kerabat sendiri. asik muke tuan blog je, mane boleh jadi kn..

lagi sekali lagi sekali.. 2 kali baru la afdal kn..lalalala.. gambar tidak le secantik mana. gune kamera cabuk je. nak beli slr x mampu.. huwaaaaa nak slr 1!

bila dah snorkeling waktu matahari pacak atas kepala, memang konfem la akan jadi seperti dayang senandung. owhh sangat dukacita. tapi takpe.. yang penting bes woooo.. lepas ni sebulan kena bertafakur dalam rumah supaya akan jadi snow white semula. haha macam la ko putih sangat sebelum nih..

sudah mahu meninggalkan pulau redang.. sedih2.. kalau sape2 ada duit lebih2 nak ajak saya pegi redang, sangat2 la dialu alukan.. bajet ade je orang nak ajak. wek tak malu plus tak sedar diri!!! sudah2.. cukup la tu boo diri sendiri.. huahuahua...

daaaaaa...............

No comments:

Post a Comment