Thursday, 17 June 2010

terengganu - 2nd day

hari ni kene bangun awal. eeyahh susahnye nak bangun pagi. tapi sebab sangat semangat nak g pulau redang, memg konfem buat2 gagah bangun pagi. janji nak gerak pukul 7 untuk ke pulau redang. kononnyerr. last2, pukul 8 baru gerak. bese la janji melayu kn..perjalanan ke pulau redang lebih kurang 3jam. pukul 11 lebih dah sampai.


sebelum naik bot, harus la berposing dulu..gedikkss..


perkhidmatan bot ke pulau redang adalah percuma coz guna bot sendiri.
makanan adalah percuma coz dah bwk bekal dari rumah + masak atas bot.menu sangat bes. ketam masak lemak cili api dan sambal telur ikan.makan tepi pantai beramai2 membuatkan perot menyanyi menari riang ria..

ni muka sebelum mabuk.. yer sy mabuk laut sampai termuntah2 keluar sandwich yang makan pagi..eeeeyekkks.. ish2 memalukan diri sendiri.

lagi sekali nak posing. tapi lokasi sudah di tepi bot. maknenye cari port awal2 untuk muntah... ngeeee

dah hampir parking bot nih.. air still biru wei walaupun ambik dengan kamera henpon je. sangat teruja terkinja-kinja hokeyyss. tetiba terus terjun dari bot berenang-renang ke tepian. ok tipu.. langsung tak pandai berenang sebenarnya. kalau terjun, konfem masuk metro tajuk muke depan "seekor dugong terdampar di laut" hahaha

bila cantik, harus la letak 2 keping gambar. gambar tuan blog letak 2 keping kat atas tu, konon2 cantik la???toksah nak perasan!!!

ni pulak view dari tempat lepak + makan. sambil makan, sambil tengok orang mandi.pastu terus makan cepat2 sebab tak sabar nak join

owhh..aksi seperti gadis pulau. sangat sopan nampaknye.. sopan ker??? :p
posing terakhir sebelum balik ni.. gambar g snorkeling sambung next entry la.. penat dah wei menaip..
daaaa............:)

No comments:

Post a Comment