Wednesday, 30 June 2010

perlu ke tukar url blog??

ermm..rase macam nak tukar url blog nih..sebab??? hanya saya yang tau kenapa dan mengapa.. end~~~

Friday, 18 June 2010

terengganu - 2nd day -----snorkeling-----

macam gempak giler pegi terengganu sampai nak cerita banyak2 entri. mesti ade orang yang akan cakap macam tu. ah lantak r.. kalau taknak bace takpe. saya saje2 simpan kenangan ni untuk anak cucu nanti bace. kalau anak cucu pun bosan nak baca nanti, ok fineee.. takyah baca. ecehh tetibe emo pehal lak minah sekor nih.. ok2 back to normal. emo2 tidak perlu di sini. ngeee

aktiviti yang paling bes @ redang semestinye la snorkeling. walaupun tak pandai berenang, pakai la jaket keselamatan. dan2 boleh duduk berdiri sama tinggi dengan ikan..kahkah.. ok tak kelaka.
.

tengok2.. air dekat sini tersangat la jernih. nampak la ikan2 yang cantik. takyah nak snorkeling beria-ria, konfem dah boleh tengok ikan..

ikan kat sini memang agak kebuluran. hulur je roti tawar nih, berkejar2 dok keliling kita. tetiba rase macam artis dikelilingi peminat. weksss muntah disitu... ikan2 kat sini jugak suka gigit2 kaki kita. mase dok dalam air memang tak rase. balik rumah, rase la ko. mase nak mandi mule la rase pedih.. banyak la kesan gigitan2 die. tak beragak nak buat lovebite kat kaki aku. tetttt... aku bagi roti pun tak cukup lagi?? ish2..

ok ni 3 beradik yang eksaited dok beri ikan makan. sekali sekala nak glamerkn kaum kerabat sendiri. asik muke tuan blog je, mane boleh jadi kn..

lagi sekali lagi sekali.. 2 kali baru la afdal kn..lalalala.. gambar tidak le secantik mana. gune kamera cabuk je. nak beli slr x mampu.. huwaaaaa nak slr 1!

bila dah snorkeling waktu matahari pacak atas kepala, memang konfem la akan jadi seperti dayang senandung. owhh sangat dukacita. tapi takpe.. yang penting bes woooo.. lepas ni sebulan kena bertafakur dalam rumah supaya akan jadi snow white semula. haha macam la ko putih sangat sebelum nih..

sudah mahu meninggalkan pulau redang.. sedih2.. kalau sape2 ada duit lebih2 nak ajak saya pegi redang, sangat2 la dialu alukan.. bajet ade je orang nak ajak. wek tak malu plus tak sedar diri!!! sudah2.. cukup la tu boo diri sendiri.. huahuahua...

daaaaaa...............

Thursday, 17 June 2010

terengganu - 2nd day

hari ni kene bangun awal. eeyahh susahnye nak bangun pagi. tapi sebab sangat semangat nak g pulau redang, memg konfem buat2 gagah bangun pagi. janji nak gerak pukul 7 untuk ke pulau redang. kononnyerr. last2, pukul 8 baru gerak. bese la janji melayu kn..perjalanan ke pulau redang lebih kurang 3jam. pukul 11 lebih dah sampai.


sebelum naik bot, harus la berposing dulu..gedikkss..


perkhidmatan bot ke pulau redang adalah percuma coz guna bot sendiri.
makanan adalah percuma coz dah bwk bekal dari rumah + masak atas bot.menu sangat bes. ketam masak lemak cili api dan sambal telur ikan.makan tepi pantai beramai2 membuatkan perot menyanyi menari riang ria..

ni muka sebelum mabuk.. yer sy mabuk laut sampai termuntah2 keluar sandwich yang makan pagi..eeeeyekkks.. ish2 memalukan diri sendiri.

lagi sekali nak posing. tapi lokasi sudah di tepi bot. maknenye cari port awal2 untuk muntah... ngeeee

dah hampir parking bot nih.. air still biru wei walaupun ambik dengan kamera henpon je. sangat teruja terkinja-kinja hokeyyss. tetiba terus terjun dari bot berenang-renang ke tepian. ok tipu.. langsung tak pandai berenang sebenarnya. kalau terjun, konfem masuk metro tajuk muke depan "seekor dugong terdampar di laut" hahaha

bila cantik, harus la letak 2 keping gambar. gambar tuan blog letak 2 keping kat atas tu, konon2 cantik la???toksah nak perasan!!!

ni pulak view dari tempat lepak + makan. sambil makan, sambil tengok orang mandi.pastu terus makan cepat2 sebab tak sabar nak join

owhh..aksi seperti gadis pulau. sangat sopan nampaknye.. sopan ker??? :p
posing terakhir sebelum balik ni.. gambar g snorkeling sambung next entry la.. penat dah wei menaip..
daaaa............:)

Tuesday, 15 June 2010

terengganu - 1st day

10 jun 2010, saya n adik pegi ke terengganu. pegi naik bas je sebab kakak sudah tunggu kat sane. naik bas 3.30ptg. sampai dalam pukul 8. tempat penginapan adalah percuma sebab dok kat rumah PIL kakak saya. percutian percuma semestinya menjadi sangat seronok bukan.. hehehe..

kakak saya ambik kat bustand dan kitorang terus jalan-jalan cari makan. dah sgt eksaited nak melawat terengganu sampaikan tak balik rumah dulu.. kitorang pegi makan kat dataran shahbandar.

lepas tu, singgah mydin nak beli barang2 untuk buat bbq kat pulau redang esok hari.. pastu balik rumah dan terus tebungkang tido..penat la konon.. padahalnye tido dalam bas 10kali berturut2..haha

1st day kat terengganu sangat la singkat. so, story mory nye pendek je..nak lebih pjg, nanti kn kemunculan entry untuk 2nd day @ tganu.. ecehhh macam ade je orang nak nanti2 kan.. perasan betul ye kamu.. :p

puteri qaseh qiealisha

saya sudah dapat cucu baru pada 2jun2010 ..wohoooo rase sangat tua bila cucu dah ada 3 0rang.. inilah masalahnye kalau anak sedara lagi gatal dari mak sedara.. nak kawin awal2. akibatnye mak sedara terpaksa jadi nenek di usia muda..muda ke??? ayat sangat perasan disitu..haha

ni la cucu sedara baru.. PUTERI QASEH QIEALISHA.. ni la kejaan baby. bila dapat susu, mata pun akan layu..

dah habis susu, tido la..tunggu ape lagi.. nak berjalan xleh, nak berlari xleh, nak main galah panjang pun tak boleh lg. so, kesudahnye, tido, tido dan tido.. ohh sangat khusyuk disitu..

gambar wajib bersama tokcu dia.. qaseh, boleh tak xyah panggil tokcu.panggil kakak pun ok..hahaha.. tp bila tengok gambar kat atas memang dah macam rupa nenek pun.sangat selekeh hina disitu.. huwaaaa

Thursday, 3 June 2010

anak sedara baru

28 mei lepas, kakak saya sudah deliver baby perempuan. maknanye saya sudah dapat anak sedara baru. maknanya anak sedara saya dah ada 17..ramai betulll.. setiap kali orang tanye ade bape orang anak sedara, saya mesti kene keluarkan jari2 untuk kira. sesungguhnya memang tak ingat..ampunn la wahai anak sedara, mak sedara anda ini pelupa orangnye. banyak tertelan semut.. haha..

ni la anak sedara baru saya yang suka ternganga..hehe. nama die arryssa nyfeilea..sape nak kenalan boleh contact mak sedara die..haha hover sungguh mak sedara.

ohh arryssa sangat khusyuk tido.. asik tido je, nak ajak main pondok2 pun tak sempat.. ngeheeee...

nampak arryssa sangat sayang mak sedara die di situ. abaikan la muke mak sedara yang sangat selekeh tak mandi sehari sebab busy jage arryssa.. hahaha alasan semata. padahal memang malas mandi


sekian sahaja laporan dari mak sedara penyanyang.. next entry nak cerita pasal cucu sedara pulak. kebetulan anak sedara saya jugak dah berjaya deliver baby 2jun lepas. beza 5hari je dengan arryssa... sangat syokk dapat 2 baby sekali dalam family..