Thursday, 15 November 2012

wedding review 5 : baju nikah

Untuk baju nikah, memang dari awal  plan nak hantar jahit kat makcik yg selalu jahit baju family kitorg je. takde tempah designer mahal2..kos upah baju kurung moden adalah sangat murah..rm30..beli kain 1meter=rm12,4meter=rm45

untuk menambahkan meriah, sy beli kain lace 1 meter = rm38.then, potong border n bunga2 tu utk patch kat baju.setel.xyah beli border lace yang mahal2.jimat banyak kat situ.

pastu, buat bunga 3d jugak utk patch kat baju..beli kain chiffon rm2x2meter=rm4...
pearl : +-rm20

so, total untuk baju nikah :
harga kain + upah jahit + kain lace + kain chiffon + pearl
45 + 30 + 38 + 4 + 20 = RM137
MURAH kan??

see de LENGAN BAJU...salam mak mertua after nikah..SERONOK sbb dh ada 2 emak sekarang ;)

details BAJU NIKAH..maafkan la rupa kain yang sedemikian...eh tapi masa nikah, dah x selekeh macam ni dah

baju kurung moden ni, memang saya suka2 buat design senget cenggitu..nak nampak kurus katanyerrr..haha tapi berkesan jugak teknik ni..walaupun kenyataannya tak kurus tapi sebab design baju nampak kurus pun boleyyy..haha
bukti : kain iron time nikah..tumpang iron kat kedai baju sebelah kedai saya.secara PERCUMA..heee suka ajer kalau free kan.senang guna iron yang guna secara menegak tu.kalau kat rumah kena iron secara melintang..haha apa yang lintang pukang sangat ayat nih

saat2 kena dera dengan kameraman..hindustan sangatttt main cakcak bagai..haha

1 comment: