Sunday, 25 September 2011

Cheese Tart Blueberry

Tahun lepas beli je cheese tart ni. tapi tahun ni dah bekerja keras buat dengan tangan sendiri. kalau nak resepi boleh klik sini k.. aku pun ambik resepi situ jer..insyaAllah jadi la..
ni tepung,telur,butter,gula yang dah uli untuk pastri tart..kedekot kan aku nak bagi resepi(malas sebenarnye)

ni acuan tart. eh yer2 je kenalkan. macam orang lain tak tau jer

bentukkan macam ni yer anak2..mentang2 tayang hasil tangan sendiri dan2 je jadi mak2.auwww..

pastri ni boleh buat banyak2. simpan je. nak guna baru ambik.senang..filling die boleh isi macam2.. yang aku dh try buat, filling blueberry cheese, custard + anggur, coklat + badam..semuanya sedappp bangat..ehh terpuji diri sendiri pulak..

nyum2..blueberry cheesetart oooiii.. ni gambar mase open house 2minggu lepas. buat time raye memang tak sempat ambik gambar..bizi la katekan...

owhh ini pun lazat juga..tapi ni bukan cheese. ini custard + anggur..ini resepi try2 je. tapi bila ramai yang suka, tetiba rasa nak masuk masterchef malaysia..awww perasannnn..nak resepi??next entri la.penat dah telan air liur ni....


ok baiii

2 comments:

  1. rajin ko weh, aku nak goreng telor pon maleh hehehe :)

    ReplyDelete