Wednesday, 25 January 2012

tukar tema pulak dahhh..

weekend lepas pegi melawat jakel.konon niat asal memang nak melawat..last2 dah terbeli la jugak.. dah plan dengan incik mat kool, baju bertandang nanti memang nak tempah baju sendiri.

so, pegi la survey kain kat jakel. tapi dari petang bawak ke malam dok berkampung kat jakel shah alam mencari yang berkenan di hati..tapi...semuanya tak jatuh cinta pandang pertama..euwww..wedding sekali je kan.harus la cari yang berkenan walaupun terpaksa ambik mase lame.


plan awal, tema bertandang macam ni
ROYAL BLUE



tapi....dah bertukar jadi ni...
|
|
|
|
V
ORANGE!!!!

~~ setakat ni nikah dan bersanding still mengikut plan..jangan bertukar las minit sudahhhh...

Friday, 13 January 2012

Rasa TAKNAK Kahwin

Semalam sebelum tidur, macam biasa main cubit-cubit,tampar-tampar, tarik-tarik selimut dengan emak..yer saya tido dengan mak saya walaupun dah berumur 25tahun.eh dah nak masuk 26 la..ngehee.. tapi kadang-kadang turun pangkat jugak kena tidur bilik lain bila adik-adik balik..

sebelum tidur memang biasa akan buat aktiviti2 di atas..tapi akan berakhir dengan berpegangan tangan sebelum tidur..romantik kan kami..haha..tapi...tapi...tapi... malam tadi mak saya dah buat saya sangat sedihhhhh...Emak tiba2 cakap "Nanti kakwa kahwin, tinggal mak sorang la~~".. Saya terus senyap..~~speechless~~sentap~~nak nangis~~..then jawab kat mak.."Nanti mak ikut la dok KL.." Tapi macam biasa jawapannya mesti la TAKNAK..pastu terus dua2 senyap..

sedih...


rasa taknak kahwin...


dah bincang dengan incik mat kool nak dok asing after kawin...


tapi beliau bagi 3 bulan je...


dah pujuk2 bagi macam2 alasan...


then incik mat kool bagi masa setahun untuk kami duduk asing...


ermmmmm..selepas setahun???


macam mane emak saya???


kesian kalau emak duduk sorang2 kat rumah...


kesian jugak incik mat kool duduk sorang2 kat KL lepas kawin...


kesian dekat dua2...


urmmm..sedihhhhh.....


nak tengok mak senyum hari-hari...

IDEA : centerpiece

mood berangan je nih..majlis aku nanti takde la kot centerpiece2 bagai..buat kat dewan ok la nak ade centerpiece..kalau buat kat umah macam tak kena pulak.. tapi kalau mood berangan aku dah sampai tak boleh tido sebab pikir hal centerpiece ni, akan di usahakan jugak la..biaq pi la orang kampung buat muke pelik sat lagi..haha


besnye kalau dapat buat majlis tepi pantai..wohooo berangan tak tahannnn..bajet artis je nak sanding tepi pantai.. centerpiece ni memang sesuai la kalau tema pantai2 ni kan..

ini pun suweeetttt..sumpah aku giler tengok balang kaca..balang kaca hantaran haritu ade lagi 9biji kat rumah incik mat kool..kalau teringin2 nak buat centerpiece ni kang, boleh la buat muka tak malu mintak semula kat FMIL..euww

orkid pun besss..aku pernah tengok kek kahwin yang simple color putih je.then, hias dengan orkid hijau..pergghhhh menjadi idaman wa cakap sama lu..eh takde la tengok depan mata..kat google je pun..haha konfiden je cerita kat orang..

ini lagi la comell..tapi aku takut makcik-makcik kang tak tahu ikan ni untuk ape letak atas meja tu, ade jugak yang ambik cicah sambal belacan..tak pasal-pasal aku dipersalahkan nanti..ok yang ni tersingkir awal-awal

ini lebih kurang je dengan yang first tadi.motif letak jugak gambar ni??SENGAJA TANPA NIAT..

bye

Thursday, 12 January 2012

Wedding myBFF

sangat lambat mengupdate pasal wedding ni. majlis berlangsung new year yang lepas..1.1.2012.. tapi..tapi..aku tak dapat nak gebang kat belog sebab hati aku sangat agar2 hokey..yang kawen ni bff aku dari sekolah dulu. so, bila cerita pasal kawin die, aku macam sebak-sebak gedik gitu..eh ade ke sebak-sebak gedik..menci tau..ni sebak betul.bukan main2 tahu..

even masa dia mesej aku dia nak tunang pun, aku dan2 sebak..pehal ntah..inikan pulak nak kawen. time dia nikah, bukan dia yang nangis..aku yg hover okeyy.dah kalau ezani menang masterchef pun aku macam nak nangis,inikan pulak member aku kawen weiii.fineeeeeeeee aku memang jiwa sensentap macam ni.tak boleh nak ubah dah..orang kata kalau jiwa sensentap ni, seorang penyanyang kan.haha..orang tak kate pun.aku saje reka-reka je sebenarnye..

dah2 takleh cite panjang2..kang jadi drama airmata lagi sekali..ape-ape pun, tahniah untuk my bff ASMIDA OMAR dan pasangan AFIZI ZOLKIFLI..semoga korang sentiasa bahagia dan hubungan korng kekal ke akhir hayat dan bagi aku anak sedara yang comel macam korang jugak k..

jom layan gambar la..bak kate YUNA, "di setiap gambar ada lagu"..so, sambil tengok gambar tu, sambil cipta lagu sendiri..ehh perlu ke??

ini bukan pengantin..bagi up tuan blog dulu..semua hantaran dari tangan tuan blog..jambangan coklat tersebut pun saya buat..promot diri sendiri lebih-lebih pulak kan..

mane boleh up gambar sorang2 je. incik tunang aka incik mat kool pun kene ade la kann..menyampah tengok??silakannn...haha

ni satu2 nya gambar dari OP Carlbella Photo..OP yang sama dengan majlis i nanti insyaAllah.dah bayar deposit dah pun.euuwww..

malam sebelum nikah, haruslah tunjuk cincin tunang masing2..**ngade**


ondeway ke outdoor photoshoot

sanding..tema hitam kuning..sangat cantikkkk..

nikah kat masjid..pun sangat cantikkk


Selamat Pengantin Baru my BFF..kamu memang gojes hokeyy..

fizi dah ambik kawan aku..sob sob..sila jaga kawan aku baik-baik tau..plis2 kamu jangan nakal..erkkk


up gambar tuan blog lagi sekali..giler glamour kan..haha

Wednesday, 11 January 2012

Wordless Wednesday

SATU DALAM SERIBU






THE ONE AND ONLY...MY LUV..mood gedik mai daaahhhh..**gatai**

Hantaran Coklat Strawbery

nak feeling dato' siti nurhaliza jap boleyy..hihi asal tengok coklat strawberi je mesti ingat dato' siti n dato' K kan..euuwww

apesal comel sangat haaa

siapa-siapa yang rajin meh la DIY.KLIK je la kat SINI




comel jugak kalau buat hantaran ni. nak mintak kat incik mat kool la camni.tapi kena oder la.kalau incik mat kool buat dengan tangan sendiri memang bahaya..dikhuatiri bukan jadi coklat strawberi nanti..huhu

Saturday, 7 January 2012

Berhati-hati bila singgah di RnR Seremban

INGAT-MENGINGATI ITU PENTING!!

disebabkan RnR ni macam dah jadi tempat wajib singgah family aku, dalam sebulan ada la 3 4 kali kot.kadang2 lebih.hehe.so, cerita ni menarik perhatian aku. dan bagus jugak kalau share kat sini..cerita ni aku baca dari SINI.

cerita ni aku amek dari forum lowyat.net yang aku translate kan kepada bahasa melayu, kalau nak tengok post asal, klik sini

situasi 1: tragedi ni berlaku ahad mggu lpas,19 jun 2011.

Ahad :

- berenti minum ngan kawan2 kat R&R seremban pukul 2330 /11.30 malam,konvoi 2 kereta

- pukul 0430 / 4.30 pagi, lpas da minum2,kitorg teruskan perjalanan ke melaka.

- masa dlm R&R seremban lagi,masa da nk kua, tibe2 gear D aku cam ade problem so aku berhenti

-tb2 ade 1 kereta benti n nk tolong

-so aku amek keputusan bg je diorg tunda bile diorg kate tu mslh gearbox ngan oilseal,kos dlm 220 je.

-sampai kat workshop dlm pukul 0500 / 5 pagi,diorg trus CUBA nak repair gearbox aku

-tggu punya tggu diorg kata bnd tu kena repair esok. aku trasa bodo lak sbb x claim warranty kat proton, so aku amek keputusan teruskn g melaka ngan membe aku, so aku tinggalkan keta dan aku kena tanda tangan satu resit dan aku tak perasan ada syarat kat situ menyatakan ” SETUJU UNTUK MENUKAR APA APA ALAT GANTI UTK PROSES BAIK PULIH” (lebih kurang camtu la).

Isnin :
-0730 / 7.30 pagi sampai kat melaka.
-tdo sampai pukul 11 pagi n bangun sbb telefon bunyi.aku diberitahu yang gearbox aku dalam proses eoverhaul. WTF!!!! keta aku baru setahun 4 bulan
-1300 / 1 tegahari, org mekanik bgtau yg kosnye adelah 3800
-aku kena tipu,dan menyesal tak hantar kat proton
-1500 / 3 petang, call mana2 membe2 polis yang ada.
-diorg soh aku tggu sbb bnd ni da byk kali jadi
-1930 / 7.30 malam, org workshop call bgtau kereta da siap dan boleh diambil,tp aku xnk ambik, aku ckp nk ambik esok…
-2000 / 8 malam, membe aku call suruh dtg seremban esok pagi.

Selasa :

-sampai kat seremban pukul 0900 / 9 pagi
-pagi workshop tu dgn 3 org polis
-lepas bos die kena basuh dengan polis2 tu, harga dari 3800 turun jadi 900
-pastu kitorg g minum, polis tu bgtau da byk kejadian jadi camtu katR&R seremban(kedua2 arah)
-dan kereta aku da kena sabotaj cam org lain gak

Situasi 2 :

1. pagi tu kirorg benti kat R&R seremban. nak sarapan
2. perking penuh,so kitorg paking jauh sikit dan tak ramai org lalu lalang kat situ
3. sarapan dalam 20 minit
4. teruskan perjalanan,dlm 10 minit atau 10km, temperature naik
5. berhenti kat lorong kecemasan
6. xsampai seminit, satu kereta berhenti, 2 orang lelaki indie offer nak tolong
7. diorg check dan kate gasket head da bocor
8. diorg offer nk tunda g workshop kawan die, so diorg tunda guna kereta diorg,gunakan tali
9. diorg kate diorg charge ikut harga standard atau murah lagi
10. bila da siap, bill nye ***, mmg mahal nk dibandingkn ngan kerosakkannye
11. kalau taknak bayar,kereta takleh amek,try nak tawar menawar, tak dpt,siap nak gaduh lagu
12. kerja nye mmg teruk
13. tapi tak pilihan,nak xnk kena bayar gak sbb nk amek kereta
14. bila bwk keta tu g workshop membe2 yg ade dkat2 seremban,diorg ckp hos radiator dibocorkn ms diorg sarapan kat R&R seremban
15. taktik yang sama digunakan beberapa kali kat R&R seremban.

aku dah baca bnd ni kat beberapa forum. lelaki2 india ni ade gak offer servis khas ni kat R&R nilai dan senawang. cerita2 mangsa sumenye lebih kurang.

banyak lagi ceritanya… korg leh baca kat forum tu, tapi dalam BI lah… sumenye citer lebih kurang sama dan WORKSHOP YANG SAMA.

Gilerkentang Crewz : Kalau jadi ape2 problem kat kereta korang, adalah lebih baik jika korang menghubungi pihak PLUS ataupun pihak insurans anda. Sebarkan perkara ini ok :)

SUMBER ASAL : ALONGXP.COM

Friday, 6 January 2012

projek DIY telah bermula

dah janji dengan diri sendiri (over kan berjanji dgn diri sendiri) nak start DIY ape2 saje berkaitan wedding bila masuk je 2012.. so, ni projek permulaan.ada 8bulan je nak setelkan semua benda.so, macam bunga telur ni memang dah boleh setel awal,kita dahulukan la yerk..dah siap nanti simpan je dalam kotak menunggu hari bahagia..euuwww malu tau sebut hari bahagia..gedikkss

projek ni baru je bermula 3januari.so, kerja memintal je la yang dah buat.sambung menyambung belum start lagi.. keje aku senang. potong reben je.dah potong, aku serah je kat pekerja.sebelum tu ajar cara nak buat camane. pukul 10pg sampai 6petang dok memintal je la dia reben2 tu semua.aku macam biasa..Online je la..haha.bagus kan..nasib baik ade pekerja.laju sikit kerja berjalan..



~~Semoga semua berjalan lancar seperti yang dirancang..AMIN..
~~Eh dari bunga telur pun mesti dah dapat agak tema kahwin ape kan..HIJAU COKLAT..baju nikah akan pakai coklat(tak coklat sangat la..color MILO katanyerr)..sanding insyaAllah emerald GREEN..Barang-barang berkaitan campur dua2 color..pun boleyyy la kan..itu pun kalau tak tukar plan..tunggu je la september nanti kan..
~~ke korang2 rasa combination color ni nampak burok??cer bagitau iklas..(^_^)

Wednesday, 4 January 2012

Pelamin Bunga Besar


Sekarang memang tengah in pelamin bunga besar2 ni..dari jauh nampak bunga je lebih..saya sangat suker!!! tadi saje la gedik2 tanye kat Eezi Bridal Centre ni. nak tahu harga bunga ni..harganya boleh tahan mencabar...kalau setakat guna 5 6 kuntum ok lagi..tapi kalau nak penuh satu pelamin, memang fikir banyak kali la kan..takut makan bunga tu je lepas kawin nanti sebab bajet beli beras dah habis beli bunga..haha..

Kalau tengok macam ni, tak jatuh cinta sangat kot..cer dah letak kat pelamin.Sangat cantik okey..



ada 3 jenis bunga ni..Harga ikut saiz..ni harga yang eezi bridal tu bagi. tak tau la kalau boleh nego lagi ke tak.

PRICE : 8":RM20, 12":RM29, 16":RM39, 20":RM49..
ok sila kira bajet sekarang!!

sumpah nak pengsan tengok gambar ni.. hover kan..sila jangan pengsan dulu..kalau tak dapat pelamin macamni nanti baru pengsan..ehh..
gambar dicilok dari google. pelamin Marion Rose Caunter dengan SM Nasaruddin.. dah aku ni sape nak pelamin sama dengan mereka??berangan tu perlu~~eeuuuwwww

ni pun gojes ya amat.. tema sama pulak dengan tunang haritu.ngehee
~cilok gambar dari group bride to be 2012~saje taknak link.dah jadi secret group kan kat fb

Plan A-->Cari butik pengantin yang boleh buat pelamin ada bunga besar ni..
Plan B-->Cari sponsor yang nak sponsor bunga2 ni.boleh DIY je pelamin.eh bajet je nak cari sponsor..berangan boleyyy