Wednesday, 2 November 2011

Kalau dah hutang tu, pandai2 la bayar yer..

lai lai lai..mahu gosip jap.ni bukan gosip jahat mulut tahu.gosip untuk pengajaran..ehh ade erkk macamtu?

cerita ni dah lame. bulan 5 hari tu.. kakak aku beli kek untuk mothers day.beli on9. kalau aku sebut sape yang jual kek tu, memang korang kenal la kot..tapi aku malas nak sebut.korang pikir la sendiri kannn..

harga kek tu rm90.. aku dah 'ter'miscomunication ngan kakak aku.aku dah bayar rm140..means lebih rm50 dari harga kek tu. kakak aku dah mesej sipenjualkek untuk inform pasal tu..

1st reply : ok nanti akak cek
2nd reply : bla bla bla bla bla ~~aku pun x ingat ape alasan die
3rd reply : akak tak sihat. dah 2minggu tak keluar rumah. tak boleh nak bank in~~masa ni kitorang memang dah hangen.sebabnye terkantoi la beb. dia keluar tv siaran langsung kot.sihattt la pulak..lagipun, ko buat bisnes on9.memang takde maybank2u ke cimbclick ke nak transfer??

mesej seterusnya,dah xde reply dah..senyap je. ok fine.kakak aku pun dh mls nk mesej die. tapi aku tak puas hati la beb.aku pun mesej kat fb die.aku dah cakap sehabis baik.aku siap bagi bukti transaction kat die.gigih aku printskrin bagai..tapi jawapannye nan hadooo...senyap seribu bahasa..hamboi

aku bukan nak kepoh2 hal duit rm50 tu. tapi sikap dia. aku paling pantang kalau dah cari masalah, pastu ko diaaammmm je kan.. time nak beli, kemahin manis mulot dengan customer.madu pun kalah hoiii. dah siap bayar, pegi ambik kek kat rumah die pun, muka macam hape.senyum pun tak.sombong amat.tahu la artis fofular kannnnnnn(tangan ke dada mata ke atas)

akademi fantasia siaran langsung kan? ke x?cer jawab


siapa tengok melodi ahad lepas? dia ada keluar.. kes ape?? kes hutang. tapi tu bukan dengan kakak aku la..dengan orang lain. aku bukan nak burok2 kan dia, tapi kalau sikap dia yang suka diammm n cari alasan macam2 untuk bayar duit kat orang, memang itu la jadinya.

kalau betul dia tak mampu, boleh kot berbincang elok2..inform elok2.. ni tak. ko diam.kalau diam tu dapat selesai masalah, xpe la jugak..

dia buat kenyataan kat melodi, laaaaagi aku tak berkenan.aku rase better ko bersemuka dengan orang yang ko berhutang. cakap la macam yang ko cakap kat melodi tu..lain la kalau ko hutang ngan ALONG.mungkin la takot nak jumpe.silap2 kena potong kepala kaannn..

sesi bergosip SELESAI..sila sambung kerja masing2..bai..yehhuuuu...

No comments:

Post a Comment