Sunday, 4 December 2011

Majlis Pertunangan

Alhamdulillah sudah selamat semuanya. Dah bermula sebagai tunangan orang..selalu orang kata banyak dugaan time bertunang.darah manis pulak tu.pesanan untuk incik mat kool dan untuk diri sendiri juga~harap-harap dapat mengharungi semua dugaan yang datang sehingga hari besar nanti.Amin

Fakta majlis pertunangan~~ahaks fakta la sangat kannn..bajet mcm keluar majalah urtv je..haha
~malam sebelum majlis tido pukul 1pagi.
~pukul 5.30pagi dah bangun.kena pergi pasar pagi beli udang, ikan dan sayur.kesian kan pengantin kena pergi pasar sendiri..auuwww pengantin la sangat kannn..tunang je pun.
~pukul 9 baru mandi.aku pun tak tahu apa yang aku buat sampai mandi lewat.
~pukul 10 pegi mekap. dalam pukul 11 dah setel mekap.then posing gedik2 kejap dekat tempat mekap.
~pukul 11++ sampai rumah.eh ramainye orang tengok i..euuwwww.. malusambilsenyumsipu.. gedik kan..haha
~dah sampai rumah of kos la sambung posing-posing bagai.selagi memory kamera tak full memang tak stop la kann..
~pukul 1ptg rombongan lelaki sampai.janji lepas zohor tapi keluarga incik mat kool adalah bersemangat.maka harus la sampai awal..huhu
~pukul 1++ dah stat bincang..pukul 2 dah sarung cincin~~yeay dah ada tunang..eh eh macam ko sorang je kan yang ada tunang.behave urself ye untie hana..ngeheee
~majlis selesai lebih kurang pukul 4.Alhamdulillah semuanya berjalan lancar..rombongan ok.tetamu ok.makanan ok.pentunang lagi la tersangat ok..haha

ok tu saje yang mampu berfikir. kalau dah tengah malam,hujan pulak tu, bantal pun macam dah panggil-panggil je ni, memang wajib tidor la kann...

next entry : menu semasa majlis..tungguuuu.eh ada orang nak tunggu ke?takpe-takpe..untuk tatapan anak cucu nanti..ok gud bye bebeh..;D

2 comments:

  1. hekhek... tahniah! semoga segala urusan ke walimah sentiasa dipermudahkan~

    ReplyDelete