Tuesday, 6 December 2011

Review Mini Pelamin Tunang : DIY

Perkara paling mencabar mental dan fizikal bila nak buat pelamin ni. saya adalah tidak tetap pendirian.awal-awal lagi dah siap lakar bagai.tapi bila dah last minit baru la nak tukar itu ini. last2 hasil tak memuaskan hati.last2 stress.last2 balik ke idea asal.last2 bazir masa..huahua padan pada muka sendiri..

Bajet untuk mini pelamin ni

1. Kain base yang light purple : rm2.40 x 6m = 14.40
2. Kain Biru n dark Purple : rm2.80 x 9m = 25.20
3. Karpet = rm150
4. Lantern : 10pcs = +/- rm40
5. Lampu Ikea = rm60 termasuk pos(sewa kat b2b Yana)
6. Stand Bunga = Free(pinjam kat my sis)
7. Bunga Tisu = rm11.90 + rm4 = rm15.90 (tisu masih ada baki.means ak sampai rm15 pun untuk bunga)
8. Doily Paper = rm4.50 (still ada baki)

Jumlah : tak sampai rm310..kira ok la harga ni. karpet boleh guna semula.bunga tisu boleh guna semula. kain tirai boleh guna semula. lantern boleh guna semula.. kalau sewa, lepas majlis dah kena bukak. kalau DIY, boleh tengok sampai lebam. saya punya pelamin pun belum tanggal lagi..tak tau la sampai bila..agak-agak nak termuntah baru cabut la kot..hehe

9 comments:

  1. pelamin yg ceria..boleh buat bisnes ni =)

    ReplyDelete
  2. nice one! thanks for sharing! :)

    ReplyDelete
  3. comel la pelamin ni..sangat2..bgusla idea awk gune karpet as penutup stage..em..boleh la cr karpet pink purple leps ni.hihi~

    eh.kite br msuk blog ni..
    http://mylittlepieceof-ct.blogspot.com/

    ReplyDelete
  4. sama lah~ saya punye pelamin yg DIY tu pun tak bukak-bukak lagi sampai sekarang. wuwuwuwu

    ReplyDelete
  5. blh sewa kat ko tak hana? heheh

    ReplyDelete
  6. cantik sgt2..i loike(^__^)

    ReplyDelete
  7. Kain utk wt background tu kain jenis ape? Beli kt mane? Cmne nk crik kain murah2 ek? Sowi bmyk tnye.. :D
    btw, salam kenal ye.. ;)

    ReplyDelete