Sunday, 4 December 2011

Menu Majlis Pertunangan

Banyak benda nak review tapi kita jalan pelan-pelan okey..aku pun tak tahu nak mula dari mana. meh la kita layan dulu menu yang ada masa majlis pertunangan 3disember2011.. bagi aku, dalam majlis tunang or kahwin, makanan la yang paling orang ingat sekali kan. kalau tak sedap, memang sampai makanan tu dah jadi sisa buangan kat toilet pun still dok menyebut lagi..haissshhh...

ni antara menu kat rumah aku yang memang dah plan dari awal lagi.

Rewang(petang Jumaat~2disember2011)
1. Mi Goreng
2. Karipap
3. Kuih Kaswi
4. 3 kat atas tu yang family aku sediakan.yang jiran2 aku bawak, tak termasuk la..

Rewang(malam Jumaat~2disember2011)
1. Nasi Putih
2. Daging Goreng
3. Ulam Timun n Kacang Botol
4. Ikan goreng n Ikan Kering
5. Sambal Belacan
6. Sayur Kundur masak tumis air

Rewang(pagi Sabtu~3disember2011)
1. Ketupat
2. Rendang Daging
3. Kuih Cucur Badak
4. Karipap
5. banyak lagi kuih yang jiran-jiran aku bawak..

Majlis (tengahari Sabtu~3disember2011)
1. Nasi Putih
2. Daging masak lemak cili api
3. Kerabu Tauge + perut lembu
4. Sambal Udang Petai
5. Sup Tulang
6. Sambal Kicap
7. Sambal Belacan
8. Ulam Timun n Kacang Botol
9. Ikan Goreng


lembu yang dah terkorban menjadi santapan semua tetamu..wohooo nampak tak dia merenung nasib tu haa..

3 comments:

  1. banyak menu orang datang rewang ni~

    ReplyDelete
  2. aah..banyknya menu dia..hehe
    iza dulu tempah catering..alhamdulillah sedappp..org mkn bertambah2 :)

    ReplyDelete
  3. dhiera n iza : kitorang buat sekali majlis akikah.sebab tu banyak menu coz jemput ramai orang.tapi alhamdulillah walaupun banyak tapi tak membazir.tu yang penting kan :)

    ReplyDelete