Monday, 4 October 2010

jangan sesekali mengganggu FAMILY saya..menggadai nyawa namanye tu...

banyak hal betul la sekarang ni. macam ada beberapa manusia(manusia ker??) yang sangat2 menyakitkan hati. sangat suka ganggu family saya. sangat biadap bagi saya.

siap cakap family saya sengkek weii.. KAYA sangat ke dia?? kalau KAYA duit tapi budi pekerti takde, ape kejadahnye..

ko lupa ke masa kakak ko tetiba pengsan(mcm nak mati). semua orang dah panik.sape ye bace kan yasin mase tu?? aku, adik2 aku n kakak aku tau tak???? family ko?? pegang surah yasin pun tak. ko tak ingat ek ??? yang ko ingat hanya KEKAYAAN ko.. banyak sangat ke DUIT$$ ko?? nanti mati boleh la kambus ngan DUIT$$ tu. takyah susah2 kambus ngan tanah. kotor tangan. DUIT$$ ko kan lagi suci bersih. rite??

pastu cakap aku kalau tak dibantu, memang takleh belaja tinggi.. hellloowww.. aku memang dah tanam dalam hati aku nak belaja tinggi. untuk bangga kan mak ayah aku. kalau aku takde DUIT$$ pun, aku akan cube sedaya mampu. sekarang bukan susah nak belaja. peluang terlalu banyak. hanya nak ngan taknak je..

daripada ko, belaja 3 4 bulan berenti. dah banyak kolej kot yang ko pegi. tapi semua sekerat jalan. kire ko bangga la macam tu?? ko sangat KAYA sebab tu semua kolej ko boleh masuk. aku mampu dok kt IPTA jerr..tu pun harap DUIT$$ PTPTN..

lagi??ko cakap aku tak abis-abis belaja lagi tak sedar diri. memang la aku tak abis belaja lagi baiii.. tapi aku dh ade diploma. juz nak abiskan degree je pun. tinggal 2 bulan je lagi.. ko dah ade ape??? belaja nak dapat sijil pun dah bape kali berenti tengah jalan..kelaka tak?? selama ni aku tak pernah nak rendahkan orang yang tak belaja tinggi ke hape tapi dengan perangai ko macam tu, memang layak pun ko diHINA KOTT. lain kali sebelum cakap tu pikir la dulu ko sekarang ni kat mana. tengok diri sendiri dulu. ke ko nak beli degree dengan DUIT$$ ko yang banyak tu??? try la. mudah-mudahan ko boleh dapat degree secepat yang mungkin... aku orang susah sebab tu kene abiskan degree 3tahun.

ah sangat banyak perkataan keji yang ko bagi kat family aku.. REDHA..REDHA.. kalau tulis kat sini semua boleh buat telenovela kottt..

mula-mula saya memang sangat marah dengan orang-orang seperti ini. tapi takpe.. dunia ni bulat. kita tak sentiasa berada di atas. dan kita tak sentiasa berada di bawah. juz wait n see...
marah macam ni tak berguna jugak.. chill!!!

JADI, mari bergelak ketawa seperti ini untuk KEBAHAGIAAN HIDUP YANG MAKSIMUM.. eceehhh slogan baru untuk blog aku ke ni..ngeee...maap la kepada sesiapa yang membaca. bukan selalu blog ni nak mengeluarkan ayat2 yang tak sedap nih.. tapi saya sangat bersabar sebelum ni. tapi manusia itu sangat memijak kepala hokey.. sabar pun ada tahapnya.. jadi, sila belajar menghormati orang kalau nak diri tu dihormati.. jangan sampai kata-kata yang dilemparkan tu memakan diri sendiri.. kelak nanti siapa yang merana?? mereka dan keluarga mereka..hahahahahahaaaaa....

2 comments:

  1. wahh.. can see that you really DAMN marah ok.. sabar sabar bebanyak ek beb... ko kasi PELEMPANG je kot manusia (manusia ke?) mcm tu.. huhu i being one off the BATU API hahahaha cheers !!

    ReplyDelete
  2. za: klu ikotkan memang nak bg pelempang je. tapi mls nak layan sangat org giler..hahaha

    ReplyDelete