Wednesday, 13 October 2010

pomander ball tutorial

title nak gempak jer..sejak bila pulak pandai tutorial kat orang. actually bkn tutorial sangat la. juz nak kongsi info. kan dah cakap tadi. saje nak bagi tajuk je gempak. dah2 andaAnda takyah la susahSusah nak ambik kertas bagai bajet ada tutorial bes.. tengok je sudehh..

sekarang ni macam trend la kan kalau ade event apaApa, pomander ball ni wajib ada dok tergantung sanaSini. kadangKadang rasa nak capaiCapai mende alah ni. tapi ketinggian sangat la terbatas kan. kahkahkah..gelakkan diri sendiri.

pomander ball versi pink. eh ke korang tak tau pomander ball tu ape. dah tengok gambar ni baru mulot terngange OOOoooooooo.

bebel banyak la pulak.ok2 jom cekidout

BahanBahan yang andaAnda perlu.

1. perlu kesabaran. penting wei yang ni.
2. kene ada polistrin yang bulat macam bola. korang g je cari kat kedai barang2 kawin tu. tapi kan, kalau korang takde syarat yang pertama tadi, after 5minit mesti korang dah main bola sepak guna polistrin.so, kena ada syarat yg 1st dulu tahu.kan dah kate syarat 1st tu penting
3. glue gun perlu!tapi kalau takde pegi beli gam uhu atau pun doubleSided tape pun ok.. jangan gam gajah.nanti polistrin tu berlubang. eh macam penah jadi je..haha
4. kene ada bunga yang comel!!ikot selera anda. tapi yang ni pun kene pandai pilih. kalau warna bunga cantik, memang akan gorgeous giler la korang punye pomander ball tu. bunga pink kecikKecik yang macam kat atas tu, beli kat mydin jer..
5. perlu ribenRiben yang mashukkk warna dengan bunga. baru la seiring dan sejalan.
6. dah ada barangBarang kat atas, korang cantumCantum kan aje la. malas nak capture gambar satuSatu..haaa kan dah cakap ni bukan tutorial sangat pun. sukeSuka saje. jangan marah hokey??

7. Kalau syarat pertama kat atas tu korang ada, akan jadi la macam ni. so, gantung la kat manaMana dan ambikAmbikAmbikAmbik gambar sampai puas. kata kerja tangan sendiri kan.harus la ambik gambar 5 6 puloh kali.

nampak tak pomander ball kat atas tu hasil kerja tangan saya. ni masa cukur jambul anak sedara saya. tapi buat 2 bijik je so tak nampak meriah sangat kan. kalau nak nampak meriah hover, boleh la buat berbijikBijik sampai berpinor mata korang dok mengadap mende alah tu

tadi ada upload gambar lagi satu kat bawah ni. tibeTiba terDelete. arhhh tensen. malas dah nak upload semula. ok babai. tetiba emo..haha. mengong..

2 comments:

  1. weh, akak tak tau bebola ape lah, pas baca baru lah paham, yg akak tau bebola laki aku je

    hahahahhaha :)

    ReplyDelete
  2. haha..sy mula2 pun tak tau name mende ni. selalu panggil bola2 api je..hehe.. dh tau nama tu gedik2 nak tunjuk kt blog tu..haha

    ReplyDelete